(Photo by Nick Cammett/Getty Images) (צילום: ספורט 5)
(Photo by Nick Cammett/Getty Images)|צילום: ספורט 5

פרשת "הכדורגלנים והקטינות" העמידה כל חובב ספורט בפני דילמה מוסרית: מה עושים עם ספורטאי שזוכה מההאשמות הפליליות, אבל לא עמד ברף המוסרי? כזכור, מכבי תל אביב החליטה לשחרר את עומר אצילי ודור מיכה בשל החשדות לקיום יחסי מין עם קטינות - אבל קבוצות כמו מכבי חיפה והפועל באר שבע החליטו, במקביל, לאסוף את שניהם אל שורות המועדון ולהחתים אותם על חוזים גדולים. אצילי גם הפך במכבי חיפה לכוכב, ואפילו זכה בתואר כדורגלן העונה בעונה שעברה.

למרבה האירוניה, סיפור דומה מאוד מעסיק כיום את התקשורת בארצות הברית: דשון ווטסון, הקוורטרבק המוכשר שמשחק היום בקליבלנד בראונס מליגת הפוטבול האמריקנית (NFL), הואשם בהטרדות מיניות - והושעה על ידי קבוצתו הקודמת, יוסטון טקסנס. עשרות נשים צעדו קדימה וטענו כי הוטרדו על ידי ווטסון, כולל מעסה בשם אשלי סוליס שהסכימה להתייצב בשמה. במרץ האחרון, לאחר שזוכה על ידי חבר המושבעים מכל האישומים נגדו, ווטסון עבר לקליבלנד - שהסכימה לשלם לו חוזה עתק של 230 מיליון דולר לחמש שנים.

כמו הסיפור הישראלי, גם כאן נוצר מצב שבו המוסר עמד אל מול הפלילים: ווטסון, לכאורה, יצא זכאי; אבל המעשים עדיין עומדים כנגדו. יוסטון השעתה אותו, אבל לא שחררה אותו - ובסופו של דבר, על אף ההאשמות והריח הרע, הוא זכה לחוזה עתיר מימדים. אז איך פותרים את הדילמה? ה-NFL הודיעה אמש כי השעתה את ווטסון לשישה משחקים (בכל העונה יש 17 משחקים), ובכל זאת - ווטסון עדיין מוערך ואהוב מאוד על ידי אוהדיו, גם אם הוא עדיין נושא על גבו את הכתם.

צפו בכתבה מתוך "חדשות הספורט"