sportFive1430280 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
השלים דאבל (Getty) (צילום: ספורט 5)
השלים דאבל (Getty)|צילום: ספורט 5

20 שנים אחרי שהפך לאלוף אולימפי באתונה, גל פרידמן סגר מעגל עם החניך שלו, תום ראובני, האלוף האולימפי הטרי מפריז 2024. באיגוד השייט הישראלי דובר לפני פתיחת המשחקים על מדליה אולימפית אחת ו-4/5 גמרים בסך הכל, אבל ביום אחד הם הצליחו להתעלות על כל הציפיות. מעבר לכך, המשלחת של איגוד השייט היא הגדולה ביותר שיצאה למשחקים האולימפיים, עם 8 נציגים ב-7 דגמים.

המדליה עליה דובר הגיעה מגולשת הרוח שרון קנטור, שהייתה המועמדת המובהקת ביותר במשחקים הללו מבין כל הענפים לאור הישגיה בשנתיים האחרונות. המדליה השנייה הגיעה מגולש הרוח תום ראובני, שהשמיע את התקווה והרים את דגל ישראל הכי גבוה שאפשר, בבמה הגדולה ביותר בעולם.

המדליה של ראובני הייתה הפתעה גמורה. באיגוד השייט ובוועד האולימפי בישראל ציפו שראובני ייכנס לעשירייה הראשונה, אך עם ימי השיוטים ראו כי הוא תופס תאוצה, נדבק לצמרת, וחולף על פני גולשים וותיקים ומנוסים ממנו, עד לרגע השיא, מדליית הזהב החלומית. ראובני מתאמן אצל האלוף האולימפי גל פרידמן, שזכה במדליית הזהב הראשונה של ישראל במשחקים האולימפיים. פרידמן סגר אתמול מעגל 20 שנים מרגע הזכייה שלו, הפעם עם מדליית זהב בתור מאמן.

באיגוד השייט מרוצים מאוד מהמחויבות, מהשקדנות ומהעבודה המקצועית של פרידמן. "דיברנו על מדליה אחת, אבל כשיש הזדמנות לקחת שתיים, אז לוקחים שתיים. תום שייט באופן מוצלח, ועשה את זה בענק", אמרו באיגוד השייט.

פרידמן נכנס לתפקיד המאמן הלאומי של נבחרת הגברים בגלישת רוח לפני 3 שנים. במסיבת העיתונאים לאחר המשחקים האולימפיים בטוקיו, הוא הוצג יחד עם שחר צוברי, שמונה אצל הנשים. שני מדליסטים אולימפיים שיעמדו בראש הנבחרות היה נשמע ונראה כמו הדבר הטבעי ביותר והנכון ביותר שצריך להיות. "הבאנו שניים מהספורטאים הכי גדולים שהיו לנו, כאלה שזכו במדליות. ידענו שהם אלה שיביאו אותנו למצב שנביא מדליה, אז ב-2 פגענו כבר עכשיו".

פרידמן מאמן את נבחרת הגברים בגלישת רוח בשלוש השנים האחרונות, ובשנים האחרונות גם מתעסק בצילום והטסת רחפנים. "פרידמן היה במערכת של איגוד השיט, הלך, חזר, הלך ושוב חזר. היו אנשים שחשבו שהוא לא יתאים לעבוד במערכת, כיוון שצריך להכיל אותו. צריך פשוט לדעת לאכול אותו, הוא אישיות מורכבת - עם תכונות של אלוף אולימפי. לא מתפשר על דברים מסוימים שהוא מאמין בהם, מושך את הספורטאים שלו לקצה. הוא יודע לשלוט בסיטואציה, לקבל החלטות בדפקים גבוהים. הוא הופך את ההתרגשות והלחץ התחרותיים למשהו חיובי. הוא יודע למצות את היכולות של הספורטאים שלו", אמר גורם באיגוד השייט. 

"מהרגע שתום נבחר לייצג את ישראל בגלישת רוח, גל עבד איתו מאוד קשה. תום לא היה מועמד טבעי וחד משמעי למדליה, והנה הוא חוזר ממארסיי עם זהב. זאת עבודה קשה ששניהם עשו יחד. גל אמר לתום שהוא חייב לעבוד על שיוטי המדליות, זאת הייתה נקודת התורפה שלו. גל אמר שבשיוטים הכל טוב והכל בסדר, אבל ששיוטי המדליות הם הדבר שהוא צריך להתמקד בהם. ובחצי השנה האחרונה הם עבדו בעיקר על זה", כך אמרו בסביבת האיגוד.

באיגוד הוסיפו גם כי "בעקבות הסיפור שהיה בנבחרת הנשים עם המאמן הזר, החלטנו ללכת על מאמן ישראלי. הסתכלנו קדימה, ראינו יחד שצריך לתת לו את הצ`אנס לעמוד בראש ולקבל את הניסיון. רצינו מאמן לקמפיין, לא לתקופה קצרה יותר. רצינו לתת להם אופק תעסוקתי, זמן לבנות משהו. יש לו ולשחר את האקס פקטור שצריך. בכל זאת, שניהם מדליסטים אולימפיים והגיעו להישגים יפים בעולם. ברגע האמת הם מביאים את הערך מוסף שלהם. גל אמר לתום על הסירה רגע לפני שיוט הגמר שרגע כזה בחיים לא יחזור, ושילך להביא את הזהב. לא כל אחד יכול להוציא ככה מישהו לתחרות".