רשמי: רובי קין הוא המאמן החדש של מכבי תל אביב. לא בטוח כמה התרגשות היה מעלה מאמן חסר ניסיון לחלוטין שמגיע לישראל וכנראה שגם הייתה מועברת הרבה ביקורת על המועדון שמביא אותו, אבל כשלמאמן חסר הניסיון הזה קוראים רובי קין – שכבש מעל ל-100 שערים בליגה האנגלית ושיתף פעולה עם הכוכבים הגדולים בעולם, כנראה שהביקורת הופכת מהר מאוד להתרגשות. אז זה הזמן להכיר את אגדת הכדורגל שתעמוד בעונה הקרובה על הקווים של מכבי תל אביב.

רובי קין מכבי תל אביב (צילום: מכבי תל אביב)
קין במכבי תל אביב|צילום: מכבי תל אביב

רוברט דיוויד קין, או בקיצור רובי קין, הוא קודם כל מלך השערים וההופעות של נבחרת אירלנד. הוא שיחק עם הנבחרת במונדיאל 2002, הפעם האחרונה בה אירלנד הייתה במעמד. באותו טורניר הוא כבש 3 שערים, כולל אחד בתוספת הזמן נגד גרמניה – סגנית אלופת העולם שבדרך, ועזר לה להעפיל לשמינית הגמר – שם הודחה רק לאחר דו-קרב פנדלים נגד ספרד, כשקין גורר את המשחק להארכה בזכות פנדל מוצלח בדקה ה-90. קין שיחק עם הנבחרת גם בשני טורנירי יורו ב-2012 ו-2016, אך לא כבש.

רובי קין טוטנהאם מנצ'סטר יונייטד (צילום: רויטרס)
קין במספרת נגד יונייטד|צילום: רויטרס

אבל דווקא השער שאנחנו כישראלים נזכור ממנו בנבחרת הגיע במוקדמות מונדיאל 2006. נבחרת ישראל הוגרלה עם אירלנד באותו הבית וקין הגיע לישראל במרץ 2005. המשחק הסתיים ב-1:1 בו קין לא כבש, אך במפגש בדאבלין, ביוני 2005, הוא כבש עם צ'יפ נהדר מעל דודו אוואט. מאוחר יותר אירלנד עלתה ל-0:2, אך קין נפצע בדקה ה-27 וישראל הצליחה להשוות ל-2:2 עוד לפני המחצית. רבים אומרים שאם לא הפציעה של קין, אירלנד הייתה רושמת את אחד הניצחונות הגדולים שלה.

בקבוצות, נודע קין כחלוץ מטרה – אך גם ככזה שיודע לייצר מצבים לחברים שלו ויכול לשחק במספר תפקידים בהתקפה. בזכות חוש ההומור והכריזמה מחוץ למגרש, הוא הפך לאחד האהובים על הקהל בכל מועדון בו שיחק, בעיקר בטוטנהאם. הוא הגיע לראשונה למועדון הלונדוני ב-2002, לאחר שלידס נאלצה לבצע מכירת חיסול. כבר בעונתו הראשונה הוא הפך לאחד האהובים כשסיים כמלך השערים של המועדון למרות מיקום מאכזב בטבלה, ובעונה לאחר מכן כבר הפך לגיבור כשהצליח להציל את הקבוצה מירידה לליגת המשנה.

רובי קין נבחרת ישראל (צילום: רויטרס)
קין מול בנאדו ב-2006|צילום: רויטרס

בעונה שלאחר מכן הוא ראה איך מביאים לו על הראש חלוצים כמו ג'רמיין דפו ומידו ולמרות שיחס הדקות-שערים שלו היה הגבוה בליגה האנגלית, הוא לא נחשב לחלוץ הבכיר במועדון. זה הגיע לשיא כשבאחד המשחקים, נגד בירמינגהאם, הוא ראה איך המאמן משתמש בכל החילופים והוא לא הולך לשחק – מה שגרם לו לרדת מיד לחדר ההלבשה ללא אישור. הוא נקנס על כך ב-10,000 ליש"ט ואימונים עם קבוצת המילואים במשך שבוע. דווקא בעונה שלאחר מכן הוא תפס חזרה את מקומו בהרכב ואף הפך לקפטן השני, לשמחת הקהל.

ב-2008 הוא היה במרכז העברה שנחשבה לאחת הגדולות באותם ימים: ליברפול רכשה אותו תמורת כ-20 מיליון ליש"ט ובמעמד החתימה אמר שהיה "אוהד ליברפול כל חיי, עוד מהילדות בדאבלין". אלא שהחלוץ איכזב מאוד, הבקיע רק 5 שערים ב-19 הופעות ליגה, ובפברואר 2009 טוטנהאם רכשה אותו בחזרה ב-12 מיליון ליש"ט. הוא לא הצליח לשחזר את היכולת הגבוהה ומכאן עבר לעונות השאלה בסלטיק, ו-ווסטהאם.

 

כמו שהיום אנחנו רואים עליה בעניין בכדורגל בסעודיה ובאיחוד האמירויות בזכות כסף רב שמשולם לשחקנים, בשנת 2011 מוקד העניין היה בכדורגל בארצות הברית. באותה שנה חתם קין בלוס אנג'לס גלאקסי, שם שיתף פעולה עם שיאן השכר באותם ימים – דיוויד בקהאם. למעט תקופה קצרה באסטון וילה בתקופת הפגרה, שיחק קין 6 שנים בארצות הברית והבקיע 104 שערים ב-165 הופעות. סיים את הקריירה בגיל 37? ממש לא.

המסע העולמי של קין נמשך ב-2017, אז חתם ב-ATK מהליגה ההודית, כשהוא חובר לחברו לשעבר בטוטנהאם, טדי שרינגהאם, ששימש כמאמן. אלא שפציעה טורדנית גרמה לכך שהוא בקושי שיחק ועד שהחל לשחק המאמן פוטר. הוא הפך למאמן-שחקן במקומו, ולאחר שהשיג שני ניצחונות ב-3 משחקים אך החליט לסיים את תפקידו עם סיום העונה. ב-28 בנובמבר 2018 הוא הודיע רשמית על פרישה ממשחק פעיל.

רובי קין אצטדיון רמת גן (צילום: רויטרס)
קין באצטדיון רמת גן|צילום: רויטרס

אז מה עשה קין כמאמן? לאחר שפרש הוא שימש כעוזר המאמן של מיק מקארת'י בנבחרת אירלנד ושל ג'ונתן וודגייט במידלסבורו מליגת המשנה באנגליה, אך הוא סיים את התפקיד עם פרוץ מגפת הקורונה. הוא חזר לקווים רק בחודש מאי האחרון כעוזר המאמן של סם אלרדייס בלידס – אך הקבוצה לא הצליחה לשרוד בליגה הבכירה וכל הצוות המקצועי, כולל קין, סיים את תפקידו לאחר 25 ימים בלבד בתפקיד.