יושב הראש המיתולוגי של בית"ר ירושלים, משה דדש, זכה באות יקיר העיר ירושלים על פעילותו בתחום הספורט והקולנוע. דדש, בן 80, נולד בשכונת הבוכרים בעיר והפעיל מילדותו סרטים בבתי הקולנוע בבירה. בשנת 1971, נקרא לנהל את עמותת בית"ר ירושלים ובהנהלתו הפכה הקבוצה למובילה בכדורגל הישראלי. דדש שימש כבעלים של שמונה בתי קולנוע מובילים ותיקים בעיר, המוכר שבהם הוא "קולנוע אדיסון" המיתולוגי בעיר.
בשיחה עם N12 סיפר דדש: "בישרו לי על הפרס והתחושות טובות. כירושלמי לקבל את האות הזה מבחינתי זה כבוד גדול. אני מאוד מתגאה בזה. הייתי יושב ראש של בית"ר בשנת 1973 כשלקחו את גביע המדינה, מוניתי לנשיא כשהקבוצה הייתה בליגה נמוכה והבאתי תורמים כדי שנמשיך את המסורת. בתקופה שהייתי יו"ר בית"ר הבאנו שלוש אליפויות, גביע המדינה, טוטו, נסיעות לחו"ל וגיוס של שחקנים מובילים".
בעקבות מקרי האלימות האחרונים שהתרחשו במשחקי בית"ר ירושלים דדש מבקש להעביר מסר: "האלימות באצטדיונים חייבת להפסיק ואנחנו חייבים לשמור על רוח ספורטיבית. זה בסך הכל כדורגל וגם האוהדים צריכים לכבד אחד את השני ואת רוח המשחק. אני מקווה שעם הזמן יחול שיפור בנושא האלימות וזה תלוי גם בעבודת המשטרה. בתקופה האחרונה יש התפרעויות אלימות בקבוצות אבל אני מקווה שהרוחות יירגעו ושזה יישאר מאחורינו".
הוועדה לבחירת יקירי העיר ירושלים בחרה 12 נבחרים לשנת תשפ"ג שיקבלו את האות ביום ירושלים הקרוב. מלבד דדש, אותר יקיר ירושלים יוענק השנה גם לעיתונאי ולמנכ"ל משרד התקשורת לשעבר אברהם דורון ולמנכ"ל הסוכנות היהודית לשעבר משה ויגדור. בתחומים נוספים זכו באות יקיר העיר התושבים: שרה וידר, עו"ד יהודה זרצקי, ד"ר מוחמד חליחל, אריה כהן, בנימין דוד (בריאן) ליבסקינד, ברכה סליי, מרים פריאר, תמי פרידמן בן שלום ושלמה קול.
ראש עיריית ירושלים משה ליאון אמר: "כמדי שנה, אנו מעלים על נס את תרומתם של אנשים ונשים, אשר מעשיהם היום יומיים, הם חלק משגרת ההתנדבות והעשייה בעיר ירושלים. במעשיהם, מרבים יקירי העיר באחדות, לכידות וסיוע לאחר שלא על מנת לקבל פרס. יקירי העיר, המשמשים כמודל לחיקוי בקהילתם, ראויים להוקרה על מעשיהם לאורך השנים ועל תרומתם הייחודית ומהווים השראה לכולנו".
רשימת היקירים נבחרה על ידי ועדה ציבורית בראשות נשיא בית המשפט המחוזי ירושלים בדימוס, השופט דוד חשין. העיטור, מוענק על ידי ראש העיר ירושלים מאז שנת 1967 לאישים אשר תורמים מזמנם וממרצם למען העיר ירושלים ובעלי תרומה משמעותית וייחודית לעיר.
הוועדה קיבלה יותר מ-140 המלצות למתן העיטור לאנשים שונים בעיר. מטעם הוועדה נמסר כי "המועמדים שנבחרו, מייצגים את מפעל העשייה הרחב בעיר ומייצגים מסר של רעות, חיים משותפים, פיוס, חיבור ואיחוד". הרשימה המלאה תובא לאישור מועצת העיר בישיבה הקרובה שתיערך בשבוע הבא.