אלי זיזוב, שנחשב בעבר לאחת ההבטחות הגדולות בכדורגל הישראלי, היה כישרון גדול מהרגע שעלה למגרש כילד. הוא בלט במחלקות הנוער של מכבי תל אביב ובית"ר טוברוק נתניה, שם הבטיחו להוריו שהילד יגיע לאירופה. "כל החיים שלי זה היה כדורגל", סיפר. "הייתי מגיע עם כדור לבית הספר ורק מחכה שתגיע ההפסקה. הייתי מסיים את בית הספר והולך להתאמן, וכשהייתי חוזר מהכדורגל הייתי עוד משחק בשכונה".
כשהיה נער הוא נבחן לאקדמיה של ברצלונה, אך לבסוף הגיע לבולגריה - שם שיחק בקבוצה הבוגרת של לבסקי סופיה, כבר בגיל 16 וחודשיים. עוד לפני גיל 20 הכדורגלן חזר למכבי תל אביב. "ראיתי שאני כבר לא משחק", שחזר. "הייתי אמור לתת גאווה ולפרנס את הבית, והמשכורות לא הגיעו כמו שצריך".
היום, כשהוא בן 30, זיזוב מספר כי אחרי שנים מאכזבות במכבי תל אביב, הוא החל לטייל בין קבוצות קטנות ובמקביל סבל מבעיית התמכרות קשה: "ברחתי להימורים. ברחתי על מנת להרוויח", סיפר. "לא הייתי חושב על הכסף, להרוויח, הייתי חושב רק להחזיר את מה שהפסדתי. זה היה מן גלגל שאתה כל שבוע אתה מפסיד ומפסיד ומפסיד, ואתה רק רוצה להחזיר, והסכום גדל".
לדבריו, הוא התמכר למשחקי קלפים והימורים באינטרנט על משחקי ספורט ומשחקי כדורסל. בגיל 26 בלבד הוא נפצע בברכו, ומאז לא חזר לשחק. משם, מי שהחלו לשלם ביוקר על הצרות שלו - היו הוריו.
"הם מכרו דירה שהם חיו בה באשדוד, דירה ששווה 3.3 מיליון, אך ורק כדי להוציא אותי מהחובות ולהציל אותי", סיפר הכדורגל לשעבר. "גם זה לא הספיק. אני זוכר את אימא שלי גם עם דמעות בעיניים, אני לא אשכח את זה לעולם, זה היה... זה כתם לכל החיים פשוט, שאימא שלי בוכה ואומרת לי – 'מה עשית, אלי? למה עשית את זה?'"
ממש לאחרונה אחד מחבריו החליט לסייע לו ומימן עבורו טיפול של כמה חודשים במכון לטיפול בהתמכרויות. אליהו אלבז, מומחה לטיפול בהתמכרויות, ממכון הרמוניה: "אלי הגיע לכאן... הוא היה שבר כלי", סיפר . "הוא היה שבר כלי, כבר בפגישה הראשונה הוא התפרק בבכי. הוא לא האמין בעצמו".
מאז שנכנס למכון עברו חודשיים וחצי, ואלי טוען כי מרגיש הרבה יותר טוב. "יש לי פה צוות מדהים שתומך בי ועוזר לי, יש לי משפחה שאחרי כל מה שהם נתנו לי הם לא מרפים מהתמיכה". היום זיזוב מבקש עזרה כדי להשיב את החובות הכבדים וכדי לסייע להוריו שמתקשים לשלם שכר דירה. מכון הרמוניה לטיפול בהתמכרויות פתח עבורו קמפיין התרמה, וכעת אלי זיזוב ינסה לעמוד באתגר הגדול הבא – לשקם את חייו.