היום (שישי) יחזרו האוהדים ליציעי הכדורגל הישראלי – לראשונה אחרי שנה, והם יעשו את זה קודם כל במשחקי הליגה הלאומית. עבור מועדון אחד מדובר ביום מרגש אפילו פי כמה. אם כל הקבוצות בישראל לא נפגשו עם אוהדיהן כשנה, את הפועל ירושלים יעודדו היום מהיציעים אוהדים שלא עשו זאת כבר 14 שנה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
המועדון המיתולוגי של הפועל ירושלים, שהוקם הרבה לפני קום המדינה ואף זכה בגביע המדינה בשנת 1973, נקלע בראשית המילניום לחוסר שקט ניהולי. חלק מאוהדי הקבוצה, שמאסו במצב, הקימו את הפועל קטמון ירושלים, קבוצת אוהדים שמעבר לניהול שונה בפן המקצועי, שמה לנגד עיניה גם להביא לשינויים חברתיים.
אם היו שחשבו שקבוצת האוהדים היא גימיק, בסיום עונת 2016-17 התרחש מהפך: הפועל ירושלים ירדה לליגה א', הפועל קטמון נשארה בליגה הלאומית – ולראשונה קבוצת האוהדים שיחקה בליגה גבוהה יותר מאשר קבוצת האם. בתוך 3 שנים, כשהפועל ירושלים כבר נמצאת בליגה ב', השפל המקצועי והניהולי הביא את המועדון לכדי הפסקת פעילות ובסוף פברואר 2020 המועדון התפרק סופית.
אבל למרות כל זה, לא כל אוהדי הפועל ירושלים קיבלו את המהלכים שהביאו להקמת מועדון האוהדים. לכל אורך הדרך נשאר גרעין קשה של אוהדים לצד הפועל ירושלים המקורית והם טענו שקבוצה לא עוזבים. כששתי הקבוצות שיחקו בליגה הלאומית ונפגשו ביניהן, האווירה ביציעים הייתה של דרבי לכל דבר. חילוקי הדעות בין הצדדים לא שכחו.
ערב עונת המשחקים הנוכחית החליטו חברי עמותת הפועל קטמון רשמית כי הם קונים את השם הפועל ירושלים ובכך בעצם נוצר איחוד, גם אם סמלי בלבד, בין מי שעד לא מזמן ישבו בשני יציעים שונים. כמובן שכל משחקי העונה הנוכחית התקיימו ללא קהל וזו הסיבה שהיום, יותר מחצי שנה אחרי הפיכתה הרשמית להפועל ירושלים – היא תארח את כל האוהדים והם יישבו יחד באותו יציע ויעודדו את אותם שחקנים.
שי אהרון, שהוא השם השני של הפועל ירושלים גם כשחקן וכיום כמנהל הספורטיבי של המועדון, מסביר: "המאבק של האוהדים לכל אורך הדרך היה חתרני ומקורי. אלפים בירושלים הבינו שהם ראויים למוצר טוב. גם אלו שנשארו עם הפועל ירושלים המקורית קנו חברות בעמותת האוהדים, נשארו אחדים שלא אהבו את המהלך והפסיקו לבוא לכדורגל. המועדון הזה, שעכשיו נמצא בדרך לליגת העל, מוכיח פעם אחר פעם שהוא שובר את כל תקרות הזכוכית".