sportFive1412252 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
מספרים אדירים בנבחרת. גאקפו (getty) (צילום: ספורט 5)
מספרים אדירים בנבחרת. גאקפו (getty)|צילום: ספורט 5

מי אתה, קודי גאקפו? האם אותו כישרון הולנדי מבטיח שראינו באיינדהובן ונכנס לתודעה הרחבה עם שלושה שערים במונדיאל 2022, לאחריו נרכש על ידי ליברפול ב-50 מיליון יורו, או השחקן שכבש בסך הכל 15 שערי ליגה בשנתיים במדי ה`רדס`, ולאורך משחקים רבים הציג יכולת אנמית, כזאת שהרגיזה לא מעט מאוהדי הקבוצה. השאלה הזאת, עולה ביתר שאת כעת, כאשר גאקפו שוב מוכיח שבנבחרת הולנד, מדובר פשוט בשחקן אחר.

כשאנחנו בעיצומו של טורניר היורו הנוכחי, בו הולנד הגיע לרבע הגמר בו תפגוש את טורקיה, אין ספק שגאקפו הוא הכוכב הגדול שלה. שלושה שערים יש לו בטורניר, כאשר הופעת השיא הגיעה בשמינית הגמר נגד רומניה, עם שער נהדר ובישול מצוין לדוניאל מאלן. גאקפו משחק ברמה משל עצמו בנבחרת ההולנדית, ובטורניר בו לא ראינו עד כה הופעות אישיות יוצאות דופן, אין ספק שלפחות בשלב זה, הוא אחד המועמדים לתואר השחקן המצטיין של הטורניר. אז מה עובד לגאקפו בנבחרת שפשוט לא עבד בליברפול?

ב`אתלטיק` השוו את הסגנון של גאקפו לזה של אגדה הולנדית אחרת, אריאן רובן. "כולם הכירו את המהלך הזה, כולם ידעו שהוא הלך לחתוך מהכנף לאמצע, כולם ידעו שתגיע בעיטה לשער. היריבים ידעו את זה, אנחנו ידענו את זה, זה לא היה סוד, אבל כמה שלא היית מוכן לזה, אי אפשר היה לעצור את המהלך". ההשוואה מגיעה כמובן אחרי הגול של גאקפו נגד רומניה, שהיה מהלך "רובני" לכל דבר ועניין, רק מהצד השני בו נהג שחקן העבר המפואר לעשות זאת. "גאקפו הוא הכוכב הכי גדול של נבחרת הולנד. הוא גרם לרומנים לעשות במכנסיים", התלהב שחקן העבר פייר ואן הוידונק.

גאקפו. בליברפול פחות הולך לו (getty) (צילום: ספורט 5)
גאקפו. בליברפול פחות הולך לו (getty)|צילום: ספורט 5

אז למה, למה לא ראינו את היכולת הזאת של גאקפו בליברפול, ועד כמה זה קשור, כמו שטוענים חלק מאוהדי הקבוצה, בשימוש לא נכון של יורגן קלופ בהולנדי? אצל ה`רדס`, גאקפו פתח בלא מעט משחקים בתפקיד יותר מרכזי בהתקפה, ואחרי ההופעה שלו ביורו הזה, גם עיתונאים שמסקרים את ליברפול בטוחים: "הימים שלו כחלוץ מרכזי בליברפול נגמרו. הוא נראה כל כך יותר בטוח בעצמו בצד שמאל".

מאמנו בנבחרת הולנד, רונאלד קומאן בטוח: "עבורי, העמדה שלו היא בצד שמאל, הוא מאוד מסוכן כשהוא מגיע עם הכדור מול המגן. הוא מהיר, הוא חזק. הוא יכול לשחק גם כחלוץ, אבל הוא מוכיח שהוא יותר מסוכן בצד שמאל". אגב, השער ובישול של גאקפו במשחק נגד רומניה הפכו אותו בגיל 25 להולנדי הכי צעיר שרושם שער ובישול במשחק יורו או מונדיאל, מאז מרקו ואן באסטן ב-1988, שעשה זאת בגמר היורו נגד ברית המועצות, בו כמובן הכתומים זכו בתואר הגדול היחידי שלהם.

הסטטיסטיקות של גאקפו בנבחרת באמת יוצאות אופן. הוא השחקן האירופי שכבש הכי הרבה שערים בשני הטורנירים הגדולים האחרונים, אחרי קיליאן אמבפה, ושלושת השערים שלו ביורו הנוכחי, כבר מעמידים אותו לצד כדורגלני עבר הולנדים שרק אזכור שמם מעביר צמרמורת בכל אוהד כדורגל - ואן באסטן, דניס ברגאמפ, פטריק קלייברט, רוד ואן ניסטלרוי, ואפילו ג`ורג`יניו ווינאלדום. אבל האם הבעיה היחידה של גאקפו בליברפול הייתה עמדה, או שהוא פשוט אחד מאותם שחקנים (הפרס על שם לוקאס פודולסקי ושרדאן שאקירי), שנראים כמו שילוב של דייגו מראדונה ופלה פעם בשנתיים, אבל פשוט לא יכולים לשחזר את היכולת הזאת בקבוצה שלהם?


"קשה לי לענות על זה למען האמת", ענה גאקפו כשנשאל על ההבדלים ביכולת שלו. זה נורמלי ככדורגלן, לא תמיד הכל הולך חלק או כפי שאתה היית רוצה. בליברפול תמכו בי מאוד והאמינו בי גם ברגעים הפחות חיוביים. הצגתי גם משחקים טובים ולא הפסקתי לעבוד קשה". עבור אוהדי ה`רדס`, העזיבה של יורגן קלופ היא מכה שלא בטוח שהם עדיין עיכלו. עבור גאקפו, הגעתו של מאמן הולנדי בדמות ארנה סלוט, אולי מהווה פתח של תקווה לעונה בה יוכיח שהוא לא רק שחקן נבחרת טוב, אלא הרבה יותר מזה.

בשלב הזה, התכניות של סלוט וליברפול לא לגמרי ברורות. אם אנתוני גורדון אכן יגיע למועדון כפי שמדווח לאחרונה בתקשורת האנגלית, הוא, בתיאוריה לפחות, אמור להיות השחקן הבכיר לאגף שמאל. בצד ימין ישנו כמובן מוחמד סלאח. אז היכן זה מותיר את גאקפו? ובכן, בשלב הזה, לא בטוח כמה ההולנדי בן ה-25 מוטרד מהנושא. הוא בוודאי חושב יותר על המפגש ביום שבת הקרוב נגד טורקיה, וההזדמנות המצוינת שיש להולנד פתאום למצוא את עצמה בחצי הגמר של הטורניר. ומשם? הכל כבר יכול להיות, וגאקפו, עם עוד שער אחד או שניים, גם יכול למצוא את עצמו עם תואר מלך השערים של הטורניר, ולהפוך באמת לשם אותו יזכרו בהולנד הרבה שנים.