מרינו וספרד, שני ניצחונות מגביע (getty) (צילום: ספורט 5)
מרינו וספרד, שני ניצחונות מגביע (getty)|צילום: ספורט 5
אולמו. עוד גיבור לא צפוי (getty) (צילום: ספורט 5)
אולמו. עוד גיבור לא צפוי (getty)|צילום: ספורט 5

יש הרבה נבחרות מוכשרות, להרבה יש כוכב או שניים גדולים שמרימים אותן, לאחרות יש תיאום שמזכיר קבוצת כדורגל רגילה, אבל למעטות מהן יש את האופי והיכולת להפוך את הכישרון לתוצר סופי שמספק תארים. בשנים האחרונות שאחרי ימי הזוהר של תחילת העשור הקודם, ספרד הייתה בעיקר נבחרת נחמדה וקצת נאיבית, כזאת שיש לה חומר גלם לא רע בכלל וכמה שחקנים טובים לעתיד וכעת, עם ה-1:2 על גרמניה, הגיעה החותמת הסופית לכך שהיא יכולה ללכת עד הסוף.

זה היה, ללא צל של ספק המשחק הטוב ביורו עד כה ואחד הקצביים שהיו בטורנירים האחרונים. קלאסיקת יורו של ממש. רבים טענו ובצדק שמדובר בגמר האמיתי וששתי הנבחרות היו אמורות להיפגש בשלב מאוחר בהרבה מרבע הגמר וההתמודדות הזאת קיימה בענק כל תחזית בנוגע אליה. בסופו של דבר הייתה קבוצה אחת שלקחה את העניינים לידיים שלה וקיבלה את מה שמגיע לה בצורה הדרמטית ביותר.

לספרד אין שמות גדולים על הנייר, אין לה את הכוכב המובהק כמו ג`וד בלינגהאם והארי קיין באנגליה, משהו שקרוב לקיליאן אמבפה בצרפת או אפילו קווין דה בריינה בבלגיה. הימים בהם צ`אבי ואנדרס אינייסטה הובילו את הקישור, דויד וייה ופרננדו טורס קרעו רשתות ואיקר קסיאס נעל את השער עברו מזמן, אבל בשורה התחתונה הדור החדש של לה רוחה רחוק רק שני ניצחונות מזכייה בטורניר הנבחרות היוקרתי של אירופה.

טוני קרוס. פרידה כואבת וקצת סמלית (getty) (צילום: ספורט 5)
טוני קרוס. פרידה כואבת וקצת סמלית (getty)|צילום: ספורט 5
לספרד יש חומר גלם יוצא מן הכלל וככל שהיורו מתקדם נחשפים עוד ועוד גיבורים לא צפויים. ניקו וויליאמס, לצורך העניין, היה שחקן בהחלט בולט בבילבאו, אבל תוך כדי הטורניר בגרמניה הפך לאחד השמות המסקרנים בחלון הקרוב וכזה שקבוצות על היו מוכנות לשפוך עבורו סכומי עתק, אם סעיף השחרור שלו לא היה גבוה במיוחד. פביאן רואיס, שסיפק עונה פושרת בפריז סן ז`רמן, הפך למנהיג בקישור יחד עם רודרי ואפילו מארק קוקורייה, עליו נדבר בהמשך, מצליח להוציא מעצמו את המקסימום אחרי עונה רעה בצ`לסי.

לספרד היו לא מעט שחקנים שהובילו אותה לאורך היורו ובמשחק הזה היא הסתמכה על כמה גיבורים בלתי צפויים. דני אולמו עלה מהספסל רק בגלל הפציעה של פדרי והיה אחראי לשני השערים, מיקל מרינו, שחקן שידע ימים יפים בריאל סוסיאדד וגם שיחק בליגת האלופות, אבל האוהד הממוצע ככל הנראה אפילו לא יזהה אותו ברחוב, חקק את שמו בספר דברי הימים של הכדורגל הספרדי עם השער בדקה ה-119.

יש גם צד נוסף למשחק הזה, פחות מרוצה משמעותית. עם כל הכבוד ליכולת הטובה שהציגה גרמניה, זאת הייתה הפעם הראשונה בטורניר שהיא פגשה מעצמה ולפניה שוייץ הוכיחה שלא צריך להיות נבחרת מהטופ העולמי כדי להלחיץ אותה. לפעמים גם תמיכה של הקהל הביתי לא יכול להאפיל על פערי רמות ועל כר הדשא בשטוטגרט ניכר שהיא ברמה אחרת מספרד, למרות הניסיון הרב שלה במגוון עמדות.
וההפסד הזה היה בעצם הרגעים האחרונים בהם חווינו את טוני קרוס השחקן. הקשר האגדי זכה כמעט בכל תואר אפשרי בקריירה, אבל את גביע היורו הוא לא יזכה להניף. כמה חבל שאחת הפעולות האחרונות בקריירה של אחד השחקנים האלגנטיים שידע המשחק, הגיעה בתחילת המשחק כשפצע את פדרי וכמה סמלי שהמהלך האחרון ביורו של גרמניה היה גם המהלך האחרון בקריירה שלו עם הרמה חסרת כתובת היישר לידיים של אונאי סימון.

נבחרת גרמניה עמוסה בשחקנים כשרוניים, כאלה שסיימו עונה שעלתה מעל לציפיות (פלוריאן וירץ למשל), אבל בשורה התחתונה היא חסרה את האופי שאפיין את המאנשאפט לאורך השנים. אם בעבר גרמניה הייתה זו שמשיגה את הניצחונות בשיניים, ברגעים האחרונים של המשחק, הפעם היא זו שקרסה ברגע החשוב מכל ואפילו לא הצליחה לגרור את המשחק לפנדלים, דו קרב בו הם הצטיינו לא פעם ולא פעמיים במרוצת השנים. הדור הגרמני ממשיך לאסוף אכזבות אחרי ההדחות בבתים של המונדיאל ב-2018 ו-2022 והדחה לאנגליה בשמינית גמר יורו 2020. דור של מנטאליות שנויה במחלוקת.

לכל זה צריך להוסיף כוכבית, כי מי יודע מה היה קורה אם בתחילת המחצית השנייה של ההארכה אנתוני טיילור היה מצביע על הנקודה הלבנה בתגובה לנגיעת היד הברורה של קוקורייה ברחבה. להחלטה שלא להעניק גרמניה צצו הסברים, אבל כשישנן יותר ביקורות מאשר הצדקות זה סימן ברור שמשהו חייב להשתנות.