אחד הדברים שגל מקל והפועל ירושלים שמו לעצמם למטרה, היא להעלות מדרגה את המעטפת הרפואית של הפועל ירושלים, שגם ככה נחשבת לאחת המושקעות והטובות בליגה. המועדון התחיל לעבוד עם חוסה אנטוניו פרננדס, דוקטור לאוסטואפתיה והפיזיותרפיסט הראשי של נבחרת ספרד ב-13 השנה האחרונות, שמטפל באופן פרטי בעשרות שחקנים מהליגה הספרדית ונחשב למומחה מס׳ 1 בטיפולים מונעי פציעות, חלוקת עומסים וניהול שיקום אחרי פציעות. הוא יעבוד עם הצוות הרפואי לסירוגין, הגיע לארץ לפיקוח על כל הבדיקות הרפואיות, ויגיע מספר פעמים בשנה במקביל לעבודה מרחוק עם הצוות.
הרעיון הוא לשלב בין האסכולה של פרננדס, שדוגלת בקבלת החלטת על סמך דאטה ובדיקה פיזית מקיפה לכל שחקן, לבין האסכולה של מאמן הביצועים פיליפ מיכאלוביץ׳, שפיתח שיטות מתקדמות להעלאת רמות הריכוז של השחקנים ולהביא לאיזון מנטלי-גופני. בפן הטכנולוגי, המועדון התחיל לעבוד עם סטארט אפ חדשני בשם VALD שמספק פתרונות טכנולוגיים לניטור המצב הפיזיולוגי של כל שחקן ומאפשר לצוות הרפואי לנהל את חלוקת העומסים על פי דאטה קיים ומוכח, שמשתנה בהתאם למצב של כל שחקן לאורך כל העונה.
הקבוצה ממשיכה לעבוד עם צוות הפיזיותרפסיטים ינאי ברק וערן לוי ממכון "פיזיואקטיב", ובין היתר נחשבת לבין הקבוצות הבודדות בארץ ובאירופה שמחזיקה לפחות 2 פיזיותרפיסטים בכל אימון, לצד רופא שנוכח בכל משחק, בית וחוץ. בראיון לערוץ הספורט, סיפר חוסה פרננדס על הרקע שלו, והחיבור שנוצר להפועל ירושלים.
ספר לנו על הרקע שלך ועל תחום ההתמחות שלך
"שמי חוזה אנטוניו פרננדס, אני פיזיותרפיסט ונטורופת כבר יותר מ-15 שנה, עובד בעיקר בשתי קליניקות פרטיות, ומשמש כפיזיותרפיסט הראשי של נבחרת ספרד. אני מתמקד כרגע בבדיקה מקיפה של כל השחקנים בהפועל כדי לאתר חולשות, למצוא שרירים שניתן לחזק אותם ולהכין תוכניות עבודה כדי למקסם תוצאות".
אז המטרה שלך היא למנוע פציעות בעצם?
"אני הייתי רוצה להגיד שההתמחות שלי זה למנוע פציעות מצד אחד, אבל מצד שני למקסם את היכולות שלהם. זה לא רק עם תרגילים אלא גם עם ניתוח תנועה, בדיקות אולטרה-סאונד, בדיקות מונותרפיות ולנסות ליצור את תוכנית העבודה הטובה ביותר לכל שחקן".
באיזה סוג של טכנולוגיה אתה משתמש בעבודה שלך?
הייתי אומר שאני משתמש 75% טיפול ידני, כי אני רוצה לגעת בשחקנים. ב-25% האחוזים האחרים יש בדיקות אולטרה סאונד, מחטים. כששחקן עובר פציעה, ומערכת העצבים של השרירים שלו נחלשת, אנחנו מעוררים באמצעות המחטים ובאמצעות ההנחייה של האולטרה סאונד את העצב הרלוונטי כדי לשקם את השריר".
היית בנבחרת ספרד המון שנים, ראינו המון שחקנים שמשחקים בליגה הספרדית כשהם כבר נושקים לגיל 40 אבל הגוף שלהם במצב אופטימלי - כמו מרסליניו, אלברט אוליבר, חוסה אנטוניו רייס, חואן קרלוס נבארו - הם ואחרים שיחקו או משחקים עד גיל מאוד מבוגר. מה הם או אתה עושים כדי לשפר את המצב הגופני של השחקן ולהאריך את הקריירה שלו?
"עבדתי עם חלק מהשחקנים שציינת, וההמלצה שלי לכל שחקן זה שתזונה זה חשוב, המשקל משמעותי, אבל טיפול שוטף דווקא כשאתה לא פצוע - זה מה שיכול להאריך את הקריירה. כל שחקן יודע מה הבעיות שלו ומה הרצונות שלו ואז המטרה היא לעזור לשחקן ליצור לא רק תוכנית ותרגילים אלא לעזור לו למקסם את כל מערכת השרירים שלו".
"רכשנו מכשור שאמור לתת לנו יכולת מדידה ודאטה על מצב הגופני של השחקנים, אנחנו מתכוונים לרכוש עוד 2/3 מכשירים באולפן הפיזיותרפיה להתחיל ולבנות סוג של קליניקה ברמות הכי גבוהות שיש. בטווח הארוך אנחנו רוצים לבנות מתחם אימונים בסגנון NBA - חדרי התאוששות, חדרי פיזיותרפיה ומעטפת ברמה מאד גבוהה. אנחנו מתחילים את הצעדים האלה עכשיו. אנחנו רוצים לשמש פה חלוצים בתחום, בטח בסטנדרטים של הארץ״.