עד לפני כמה שעות, זה נראה שוושינגטון וויזארדס עומדת בפני טרייד. חוזהו הנגמר של בראדלי ביל והמצב הקיים של הקבוצה נדמו כאלו שיובילו את הוויזארדס למהלך גדול, בשביל לנסות להשאיר את ביל בקבוצה לטווח הארוך, ודומאנטס סאבוניס הנהדר מאינדיאנה פייסרס הוזכר כמי שיכול לעבור לקבוצה.
בסוף, כמובן, זה לא קרה. סאבוניס עבר אתמול (שלישי) לסקרמנטו ושעות לאחר מכן, באופן מקרי או שלא, פורסם שביל יעבור ניתוח בכף היד ולא יחזור לשחק העונה. הוא עוזב את וושינגטון בעודה נמצאת במקום ה-11, מרחק משחק מאטלנטה העשירית. ההוקס במומנטום מצוין ובלי ביל הסיכוי של הוויזארדס להישאר בתמונת הפליי-אין נראה קלוש.
לכן יכול להיות שהעונה תלך למקום אחר, ונראה את וושינגטון עושה "טנקינג": הענקת דקות לשחקנים צעירים כדי לפתח אותם בעתיד, על חשבון תוצאות בטווח הקרוב. שחקנים כמו דני אבדיה, רוי האצ'ימורה וקורי קיספרט יכולים לקבל דקות משמעותיות כחלק מהמחשבה על הטווח הארוך.
כחלק משינוי מבנה הדראפט ב-NBA, לשלושת הקבוצות עם המאזן הגרוע ביותר יש 14% לבחירה הראשונה ו-40.1%, כל אחת, לאחת משלושת הבחירות הראשונות. כרגע וושינגטון מחזיקה במאזן ה-20 בטיבו בליגה, מרחק 7 משחקים מאוקלהומה במקום ה-27.
השאלה המעניינת, אם כן, היא מה יקרה בכל הקשור לטריידים. עדיין קיים סיכוי שאבדיה יועבר, כמו שכתב קווינטון מאיו, אם אכן הוויזארדס יצליחו להשיג שחקן כמו ג'ון קולינס מאטלנטה. גם אם הוא לא יהיה משמעותי העונה, הוא עשוי לסייע לוושינגטון בטווח הרחוק. אם אפשר להשיג שחקן בסדר הגודל הזה, סביר שהוויזארדס אכן יעשו זאת.
זה לא בטוח בכלל. וושינגטון, כנראה, לא הייתה יכולה להציע הצעה טובה יותר מזאת של סקרמנטו על סאבוניס (טייריס הליברטון, באדי הילד, טריסטן תומפסון ובחירת סיבוב שני ב-2027 על סאבוניס, ג'רמי לאמב וג'סטין הולידיי), אך יכול להיות שהם בחרו לוותר על שדרוג בטווח הקרוב בגלל אותה פציעה של ביל. כנראה לא נקבל תשובה חד משמעית לשאלה הזאת.
ולכן האפשרות הסבירה יותר היא טרייד על השחקנים הוותיקים, בניסיון להשיג צעירים או בחירות דראפט. יש לא מעט שחקנים בוושינגטון שמסיימים חוזה ויכולים לסייע לקבוצות פלייאוף, כמו מונטרז הארל, קנטביוס קלדוול-פופ וארון הולידיי. גם תומאס בראיינט, שמסיים חוזה וממעט לשחק העונה, יכול לעבור.
בכל המקרים האינטרס כפול: מצד אחד וושינגטון ככל הנראה לא תהיה תחרותית העונה, מצד שני כל השחקנים האלה יכולים לתרום לקבוצות פלייאוף ובמיוחד פופ, שהיה משמעותי אצל הלייקרס באליפות של 2020. בחירות סיבוב ראשון או סיבוב שני תמורתם הן אפשרויות ריאליות, וכאלה שיכולות לעזור גם אם ביל אכן ישאר כחלק מטרייד גדול יותר בפגרה.
הצד של אבדיה
וושינגטון, אם כן, מתכוננת לעתיד. יכול להיות שנראה יותר דקות של אבדיה לצד האצ'ימורה וקוזמה, שילוב הגנתי טוב, ובאופן כללי סביר שנראה אותו מעורב יותר. בדקות של אבדיה בלי ביל העונה וושינגטון הייתה טובה יותר, הן בהתקפה והן בהגנה, מאשר בדקות של שניהם ביחד.
השאלה הגדולה שנשארה, אם כן, היא מידת המעורבות של הישראלי. גם בדקות בלי ביל הוא מיעט לזרוק, כאשר שיעור ההתקפות שנגמרו בידיו (Usage Rate) היה 15.1%, גבוה במעט מאותו אחוז כאשר ביל שיחק לידו (13.2%).
הציפייה לכך שאבדיה יהפוך פתאום לסקורר מרכזי, אם כן, לא ריאלית. למרות זאת, מדובר בהזדמנות גדולה. יש לוושינגטון לו"ז שנחשב יחסית קל עד לסיום העונה והוא יכול למצוא את עצמו בחמישייה, מראה לשאר הליגה שהזדמנות אחת היא לעתים כל מה שצריך.
ההתייחסות של בראדלי ביל לפציעתו אולי מספרת חלק מהסיפור: "אני רוצה לחזור לכושר מלא ולהמשיך להוביל את הקבוצה בעתיד". גם אם הוא מתכוון לעתיד, זה כנראה כולל דקות לצעירים כבר עכשיו, במה שהפך בלית ברירה לגארבג' טיים של העונה. זה אומר, בתקווה, שהגיע הזמן של דני.