הריסות ושברי קרשים - זה כל מה שנותר מצריפי המחאה בשכונת ג'סי כהן בחולון, לאחר הפינוי הבוקר. "זאת בושה מה שקורה כאן", אמרה אם לשני ילדים שהתגוררה בשבועות האחרונים במאהל, "איפה אני אשים אותם אחרי הגן? נמאס כבר ואין לנו כוח - אבל אנחנו נבנה מחדש לפני שיתנו לנו פתרון", הוסיפה.
מי שתמכה בדרי המאהל במהלך הפינוי הייתה מנהיגת המאהל ברוטשילד סתיו שפיר, שהתקבלה בחמימות לעומת חברתה דפני ליף שגורשה מהמאהל בחולון בתחילת השבוע. "האחריות הגדולה מוטלת עלינו כאזרחים", הצהירה שפיר בכנס "כלכליסט" היום. "אנחנו צריכים לעמוד לצד האנשים שאין להם ולהילחם על עתיד החברה שלנו. תוכנית הפעולה שלנו היא להפגין סולידריות עם האנשים הללו ולומר לראשי העיריות - בואו תעמדו איתנו. זו ההזדמנות שלכם. קחו את ההזדמנות בידיים ובואו נתחיל לעבוד ביחד", אמרה.
במהלך הפינוי עוכבו לחקירה שלושה מפגינים, אולם במשטרה מדגישים שהפינוי עבר בשקט יחס, ללא עצורים, וכי המעוכבים הם מפגינים שלא מתגוררים במקום. עם זאת, תושבים שעברו במקום דיווחו על כמויות חריגות של כוחות משטרה ביחס לגודל המבצע. "הגיעו למקום לפחות 20 ניידות של משטרה ואוטובוס", סיפרה לחדשות 2 באינטרנט הדס, עדת ראייה שעובדת סמוך למתחם. יש גם כמה אמבולנסים. כל התנועה מסביב נסגרה".
התושבים במקום התקשו לקבל את רוע הגזירה, והפנו אצבע מאשימה כלפי ראש הממשלה בנימין נתניהו, שלטענתם לא דואג למחוסרי הדיור ולנזקקים לדיור ציבורי. התושבים האשימו גם את ראש העירייה מוטי ששון, ואמרו כי הם מקווים שבבחירות הבאות הוא יסיים את כהונתו רבת השנים.
גם בתל אביב נמשך מאבק הפעילים החברתיים נגד פינוי המאהלים בשדרות רוטשילד ונורדאו, הבוקר. פעילים השתלטו על משאית בעיר, חנו אותה בלב רחוב לינקולן הסמוך לשדרות רוטשילד וסירבו להזיזה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים על המחאה החברתית? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק