ד
ד"ר אידלמן, אתמול|צילום: חדשות 2

יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר ליאוניד אידלמן שרק אתמול החליט לסיים את שביתת הרעב שלו לאחר שהגיע לפריצת דרך במו"מ מול האוצר, מאיים על הרופאים השובתים: לא נגן עליכם בבית המשפט.

באיגרת שהפיץ אמש ד"ר אילדמן לכלל הרופאים הוא כתב, "אני מבין לחלוטין את הצורך בביטוי אישי ואת התחושות שלכם לכך שהממשלה אינה קשובה מספיק ואינה מעוניינת לפתור את בעיות המערכת, באופן הקרוב לדרך בה אנו תופסים את המשבר".

"חשוב לזכור כי פעילויות מחאה שונות אשר מביאות הלכה למעשה לשביתה מעבודה (שלא במסגרת הנחיות הר"י ושאינן מסוכמות עם בית הדין לעבודה) נחשבות להפרת חוק, ובהתאם, הר"י לא תוכל להגן עליהן משפטית", הוסיף. "חשוב כי כל אחד אשר החליט לעשות מעשה ולצאת בצעדי מחאה לא מוסדרים אשר מפרים את החוק, יעשה בחינה מדוקדקת על מה ולמה הוא עושה זאת. שכן, השטח מוצף בדיס אינפורמציה אשר מפיציה עושים בתמימותכם שימוש לתועלתם".

בפנייתו לרופאים כתב אידלמן: "זכרו כי צוות לא קטן של רופאים, עם ניסיון רב שנים ואורך רוח, מנהל את המו"מ לאורך חודשים ארוכים, ולא נכנע לשום תכתיב שניתן מכל גורם שהוא. זכרו, כי פעולותיכם הבלתי מאורגנות עלולות בסופו של דבר לחזור אל כולנו כבומרנג, בבחינת 'תמות נפשי עם פלישתים'".

ד"ר אידלמן התייחס בפנייתו זו בעיקר לרופאים המתמחים שממשיכים לשבות ושתקפו אותו מוקדם יותר היום על כך שלדבריהם, הם לא מעורבים בפרטי ההסכם המתגבש. "אתר האינטרנט של המאבק מתעדכן על בסיס יומי, נשלחות אחת לכמה ימים איגרות אשר תכליתן להשאירכם בתמונה, שליחת SMS נעשית כל אימת שיש חדשות משמעותיות, ודף הפייסבוק, גם הוא עומד לרשותכם", כתב.

ביה
שביתת הרופאים בינתיים נמשכת|צילום: ד"ר אייל יחזקאלי

אידלמן פירט את תנאי ההסכם המתגבש כך:

• תוספת של 1,000 תקני רופאים שיעוגנו בהסכם קיבוצי. התקנים המוסכמים באים בנוסף ל- 200 התקנים הנגזרים מתוספת המיטות עליהם החליטה הממשלה בחודש פברואר 2011.

• הקצאת תקני המתמחים הנדרשים לצורך הפחתת מספר תורנויות המתמחים לעד 6 תורנויות בחודש, תחל באופן מיידי ותיפרס על פני השנתיים הקרובות. התקנים הנותרים יוקצו למומחים ולמתמחים תוך מתן העדפה לפריפריה.

• סוכם כי המעסיקים יעמידו באופן מיידי תקציב בסך 75 מיליון שקלים לשנה, לצורך מתן מענקים של עד 300 אלף שקלים לרופא על מנת לעודד רופאים לעבור לעבוד בפריפריה ובמקצועות במצוקה בהם יש מחסור בכוח האדם.

• במטרה לסיים את הסכסוך, הצדדים מתכנסים למשא ומתן מואץ ואינטנסיבי ביתרת הנושאים, וזאת בהתאם לקריאה שיצאה מבית המשפט העליון בדיון שהתקיים אתמול.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק