מגיעים לשדרות רוטשילד? בואו לראות איפה כדאי לכם לאכול
מתכננים ביקור הזדהות בעיר האוהלים של תל אביב? הרשו לנו לספר לכם על כמה מקומות שיציעו לכם אוכל טוב, שיהפוך את המחאה למשתלמת אפילו יותר: איפה שווה לדפוק ארוחה ואיפה מכינים את האייס קפה הכי טעים?
ליה אור | mako | פורסם 15:26 28.07.11
פסטה. ארוחת צהריים קלילה, טעימה ולא מחייבת|צילום: robynmac, Istockרוסטיקו
רוסטיקו לא מקוטלגת אצלנו כמסעדה מעולה, אבל איכשהו היא תמיד מצליחה להפתיע אותנו לטובה. האוכל בה טעים, המחירים שפויים לגמרי, ובסך הכל החוויה שם חיובית לאללה. מנות זכורות לטובה: פיצה נפוליטנה ופיצה פטריות, אבל יש עוד המון דברים שווים.
ואם כבר פיצה, אי אפשר לא להזכיר את הפיצרייה של השף לאון אלקלעי, שהפכה למוסד תל אביבי ולסמל המהפכה. אז נכון, מדובר במקום עם מקומות ישיבה בודדים ושירות שבהחלט יכול לשאוף ליותר, אבל כשתיקחו ביס מפיצת הבייקון או תריחו את ארבע הגבינות - תשכחו מהתור, מהמקום, מהמחיר הלא נמוך ואפילו מהאוהלים שניצבים מולכם. צמחונים וכשרים, לכם אנחנו ממליצים על פיצה עם גבינה בולגרית ובצל.
נכון, זו רשת, ונכון, זאת לא מסעדת גורמה, אבל יש שם אוכל לא רע בכלל (אנחנו מחבבים בעיקר את סלט המדבר ואת העוף עם הטחינה והשעועית). הבאסה היא שבימים אלה נמצא בית הקפה בלב אזור השיפוצים הבלתי נעים של השדרה, אז לשבת שם זה לא בדיוק כיף גדול. הפשרה: תעברו, תיקחו אייס קפה (הכי טעים בעיר!) ומאפה, ותמשיכו בדרככם.
מה שנקרא, גלידריית שף. ממש מאחורי האספרסו בר מסתתר בית גלידה קטן וחמוד, עם שירות מקסים וסורבה מושלם (80 אחוז פרי). אומרים על דורו שגם גלידות השמנת שלה טובות, אבל הסורבה וודקה-לימון? זה הפיק של הפיק.
אי אפשר לדבר על אוכל ברוטשילד בלי להזכיר את מוזס, המסעדה הפתוחה תמיד, עם הארטבורגר שלחו לא נס, ולא משנה כמה פעמים כבר טחנתם אותו השנה. אם אתם במקרה עם ילדים, גם הם ייהנו מהמקום. הבעיה: אחרי המבורגר כזה קשה לקום, בטח ובטח שלהפגין.
הקפה של הזוג ברודו – הקסם האנושי שמאחורי הקופי בר, הבראסרי, מלון מונטיפיורי והבייקרי. מבחר המנות במקום לא גדול, אבל אנחנו דגמנו שם כמה דברים שלגמרי עשו לנו חשק לפתוח שם אוהל. מה למשל? סלט קיסר, סקונס עם ריבה וקרם פרש, עוד כמה מאפים שאנחנו לא זוכרים איך קוראים להם וכמובן הקפה. טעים טעים.
מסעדה איטלקית מדויקת ומצוינת, עם מרפסת קטנה ושיק של פינת חמד אמיתית. בראשונות היינו ממליצים לכם על הפוקצ'ה החמה עם המטבלים (הכי שווים ממרח זיתי הקלמטה, סלסת העגבניות והקונפי שום), בעיקריות אנחנו ממש מתקשים לבחור, אבל אם חייבים - היינו הולכים על הפיצה, שיוצאת מטאבון לבנים, ועל הניוקי עם פטריות פורצ'יני.
מסעדת הסושי הוותיקה עברה לאחרונה מתיחת פנים, אך לשמחתנו התפריט המנצח שלה נותר כשהיה. לא קל לקלוע לטעם של כל אחד בסושי, ובמקרה של סושידו לא מדובר בתענוג זול במיוחד, אבל עם סלט טופו מטוגן, קרייזי סושי סלמון וסושי במבה - באמת שקשה לפספס. הדגים טריים, השילובים מפתיעים, ואם כבר אכלתם סושי - מגיעה לכם לקינוח בננה מטוגנת עם שקדים וסילאן, ששווה כל קלוריה.