על אף השמחה הגדולה שאפיינה את הרחוב הישראלי לנוכח חזרתו של גלעד שליט לחיק משפחתו, מעריך הציבור כי בעקבות ביצוע העסקה הסיכון לביצוע חטיפות נוספות יגדל. מתוצאות סקר מיוחד של mako שנערך אתמול עולה כי 56 אחוז מקרב הישראלים חשים שהנכונות לשחרר 1,027 אסירים תיצור מוטיבציה לחטיפות עתידיות נוספות של חיילים.

אין תמונה
תכיר, זו ליידי גאגא, היא מחליפה תחפושת אחת ליום בערך

מן הסקר, שנערך על ידי חברת "שילוב Millward Brown" בקרב מדגם מייצג של 295 גולשי אינטרנט, מסתמן כי המרוויח הגדול מן העסקה הוא ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו. 45 אחוז מן המשיבים העידו כי ההחלטה לאשר את העסקה הביאה לעלייה באמון שהם רוכשים לנתניהו, נתון משמעותי למדי בהתחשב בירידה בפופולאריות של ראש הממשלה בעקבות המחאה החברתית.

סיבה נוספת שבעקבותיה יכול נתניהו לחייך היא העובדה שהעלייה באמון בולטת במיוחד בקרב צעירים בגילאי 18-29, פלח באוכלוסיה שרבים מתוכו מילאו בשבועות האחרונים את הרחובות במחאה כנגד המדיניות הכלכלית בה דוגלת ממשלתו.

סקר מאקו - עסקת שליט 1

עוד עולה מן הנתונים כי הצלחת המגעים בין ישראל לחמאס בנוגע לעסקת חילופי השבויים, מייצרת אופטימיות זהירה באשר למגעים נוספים בין הצדדים גם בעתיד. 30 אחוז מקרב בעלי הדעה טענו כי הם מאמינים שבעקבות סבב השיחות המוצלח ייתכן משא ומתן ישיר בין ישראל לארגון השולט כיום ברצועת עזה.

עם זאת יש לציין כי 57 אחוז מבעלי הדעה אינם רואים בעסקה פתח לפריצת דרך בין החמאס לבין ישראל, כש-21 אחוז אף מציינים כי הם בטוחים בכך שהמגעים בין הצדדים לא יתחדשו בעתיד.

אין תמונה
תכיר, זו ליידי גאגא, היא מחליפה תחפושת אחת ליום בערך

בתוך הסיקור המקיף של עסקת שליט בכלי התקשורת בישראל, נשמעו שוב ושוב הקולות הטוענים שהשחרור המאסיבי של מחבלים מבתי הכלא עשוי לפגוע בביטחון המדינה. אולם על אף החשש מהעלייה במוטיבציה לחטיפות, מעידים 72 אחוז מן הישראלים כי אינם מרגישים שינוי או פגיעה בתחושת הביטחון שלהם בעקבות עסקת חילופי השבויים.

אין תמונה
תכיר, זו ליידי גאגא, היא מחליפה תחפושת אחת ליום בערך

מאז נודע המחיר הקשה אותו הסכימה ישראל לשלם בתמורה להחזרתו של גלעד שליט לביתו, התעורר דיון ציבורי מעמיק בשאלת התנהלות המדינה במקרים של אירועים דומים בעתיד. עם זאת, הציבור, כך נראה, אינו ממהר להציב מגבלות גורפות על מקבלי ההחלטות בישראל בנושא פדיון שבויים. בתשובה לשאלה "האם על ישראל לאסור בחוק משא ומתן עם ארגוני טרור על החלפת שבויים?", השיבו 52 אחוז מבעלי הדעה כי אינם תומכים באיסור שכזה.

בשאלת האיסור נראה שהגברים בישראל מחזיקים בעמדה תקיפה יותר בכל הנוגע להתנהלות המדינה מול גורמי טרור. בקרב 28 אחוז התומכים באיסור על משא ומתן לחילופי שבויים ניכרת בולטות מובהקת לגברים לעומת עמדתן הנחרצת הרבה פחות של הנשים המשתתפות בסקר.

אין תמונה
תכיר, זו ליידי גאגא, היא מחליפה תחפושת אחת ליום בערך
>> גלעד שב הביתה: כל החדשות והעדכונים