בישראל ההתרגשות סביב חזרתו של גלעד שליט לביתו בשיאה, וגם בעולם מתקבלות בשעות האחרונות תגובות רבות להשלמת העסקה.
תגובה בינלאומית ראשונה לעסקה הגיעה ממזכ"ל האו"ם באן קי מון, שמבקר בשוויץ. מזכ"ל האו"ם אמר כי הוא מקווה שלעסקת חילופי השבויים תהיה השפעה חיובית על תהליך השלום. "עם השחרור הזה, עוד נראה השפעה חיובית על תהליך השלום במזרח התיכון", אמר המזכ"ל לסוכנות הידיעות רויטרס.
"אני מקבל הרבה מאוד עידוד מעסקת חילופי השבויים היום, אחרי כל כך הרבה שנים של משא ומתן", אמר המזכ"ל. "האו"ם פעל כדי לסיים את המאסר הלא חוקי של גלעד שליט ופעלנו למען הפלסטינים שזכויות האדם שלהם נרמסות כל הזמן".
קמרון: "רק יכול לדמיין את הכאב"
ראש ממשלת בריטניה דיויד קמרון הביע את שמחתו ואת ההקלה שהוא חש עם שחרורו של גלעד שליט, כך לדבריו. "אחרי חמש שנים בשבי החמאס אני יודע שאנשים בבריטניה ובעולם שמחים היום בשמחתו של שליט ובני משפחתו", אמר קמרון.
"אני רק יכול לדמיין את כאב הלב בחמש השנים האחרונות", הוסיף קמרון. "אני מלא בהערצה על האומץ ששליט ומשפחתו הראו במהלך שביו האכזרי והלא מוצדק".
קמרון העביר בדבריו גם ברכה ישירות לראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו. "אני מברך את ראש ממשלת ישראל וכל מי שמעורב בהחזרתו של שליט הביתה בבטחה", אמר קמרון בברכתו. "אני מקווה שעסקת חילופי השבויים תקרב את השלום במזרח התיכון", הוסיף בדומה לדבריו של באן קי מון. "בריטניה תמשיך לעמוד לצידה של ישראל במלחמתה בטרור. אנו נותרים מחויבים לשלום במזרח התיכון ונמשיך לפעול כדי לקדם שיחות ישירות שיביאו לסיום האלימות".
נשיא צרפת ניקולא סרקוזי קיבל בברכה את שחרורו של גלעד שליט, שמחזיק גם באזרחות צרפתית, ואמר: "זו הקלה עצומה צרפת. בקרוב יגיע מר שליט לביקור כאן במדינה".
בצלב האדום זועמים
גם בצלב האדום בירכו על העסקה, אך העבירו ביקורת נגד החמאס וישראל. "אנו מקבלים בברכה את האירוע היום, אבל אנו מביעים מחאה על כך שלא ניתנה לנו הגישה למרות בקשות חוזרות ונשנות של הצלב האדום לפגוש את מר שליט כדי לבדוק את מצבו, לבדוק את התנאים שבהם הוא מוחזק ולפעול לשמירת הקשר עם משפחתו - זכויות שהוא לא קיבל", אמר חואן פדרו שצ'רר, ראש הארגון בישראל ובשטחים. "אנו מצרים גם על מאות המשפחות הפלסטיניות מרצועת עזה שיקיריהם הוחזקו בבתי כלא בישראל ולא קיבלו הזדמנות לקיים פגישות משפחתיות".
שליח הקוורטט למזרח התיכון טוני בלייר אמר: "אני מקווה שהעסקה תספק לנו רגע של הזדמנות, לא רק לעזה, שם החמאס שולט כרגע, אלא גם להחיות את הביטחון בתהליך שלום שאנו צריכים לקדם".
לבסוף, גם התקשורת בארצות הברית התעוררה לפני זמן קצר לכותרות על העסקה, כשההתרגשות בישראל זלגה לקהילות בערים הגדולות שבארצות הברית. "התפללנו ליום זה במשך שנים", אמר אלי טנא, מראשי הקהילה היהודית בלוס אנג'לס.