עד עתה, בשלושת החודשים הראשונים למלחמה, מנהלים צה"ל וחיזבאללה לחימה שכבר גבתה את חייהם של 18 חיילים ואזרחים ישראלים, ויותר מ-160 פעילי חיזבאללה. ירי טילי נ"ט ורקטות לעבר יישובי הצפון, שרובם פונו, הפך לאירוע יום-יומי, וצה"ל מנסה לגבות מחיר כבד ככל האפשר מחיזבאללה - בלי לפתוח בחזית כוללת. בדאטה 12 ריכזנו את המפות והמספרים מהחזית הצפונית.
החיסולים והכוח שהוסג
בצה"ל מנהלים קרב הגנה, שמטרתו להגן על הגבול הצפוני ולגבות מחיר מחיזבאללה, אך לא לפתוח במלחמה כוללת בזמן שהלחימה בדרום עוד מתנהלת. במסגרת קרב זה, תקפו כוחות צה"ל מאות מטרות טרור בחזית הצפונית, וחיזבאללה הודיע על חיסולם של 163 מחבלים בדרום לבנון ובסוריה.
טל בארי, מנהל המחקר במרכז עלמא החוקר את אתגרי הביטחון של ישראל בצפון, מצביע על כך שרוב ההרוגים הם מהיחידות הגיאוגרפיות של חיזבאללה הפועלות בדרום לבנון, כאשר רוב פעיליהן מתגוררים באזור.
עפ"י בדיקה של המכון, מבין 159 ההרוגים של חיזבאללה מתחילת המלחמה, מוצאם של 97 מ-43 כפרים הסמוכים לישראל מדרום לנהר הליטאני. 42 מהם מאזור הבקאע, 7 מביירות ו-17 מכפרים מצפון לליטני.
בנוסף, להרוגים מקרב כוחות חיזבאללה, בוצעו מספר חיסולים משמעותיים בגבול הצפון שיוחסו לישראל. המשמעותי ביניהם היה חיסולו של מפקד כוח רדואן ויסאם א-טויל, שהיה אחראי על פעולות רבות בגבול. בכירים בארגון הטרור הגדירו את החיסול כ"מכה כואבת". חיסול משמעותי נוסף היה דווקא של בכיר חמאס סאלח אל-עארורי, סגנו של איסמאעיל הנייה ואדריכל הטרור ביהודה ושומרון, ברובע הדאחיה שבדרום ביירות.
אתמול חוסלו יוסף אומידזאדה, ראש יחידת המודיעין של כוח קודס במשמרות המהפכה בסוריה, ועלי מוחמד חדרג', בכיר בענף פלסטין של כוח קודס האיראני ששימש כמתאם בין השלוחות האיראניות לבין חמאס. השניים חוסלו בתקיפה שיוחסה לישראל בדמשק.
הישג אסטרטגי נוסף של צה"ל הוא הסגת חצי מכוח רדואן, יחידת העילית של חיזבאללה שייעודה הוא חדירה לישראל וכיבוש שטחים בגליל. עם זאת, לפי ההערכות של מערכת הביטחון יותר מ-1,000 לוחמי רדואן עדיין נמצאים במרחב הגבול ובכך מהווים איום על יישובי הצפון.
670 קבלות אחריות ופינוי מרחב הגבול
מאז פרוץ המלחמה חיזבאללה קיבל אחריות על כ-700 פעולות נגד ישראל, שכוללות שיגור כטב"מים, ירי של טילי נ"ט ושיגור רקטות. בתקיפות האלו נפלו 13 חיילים ונהרגו 5 אזרחים.
החודש ביצע חיזבאללה שתי תקיפות בולטות במיוחד. בראשונה מביניהן שיגר ארגון הטרור רקטות וטילי נ"ט ארוכי טווח לעבר בסיס רגיש בהר מירון במטרה לפגוע ביכולות של חיל האוויר ו"לעוור" אותו, אך הניסיון לא צלח. בשנייה, שיגר חיזבאללה כטב"ם לעבר בסיס פיקוד צפון בצפת והסב לו נזק קל.
למרות מאות תקיפות צה"ל, חלק משמעותי מכוח רדואן, יחידת העילית של חיזבאללה, נותר עדיין במרחב הגבול ומהווה איום משמעותי על אזור הצפון. לוחמי הכוח עוברים הכשרה קפדנית על אדמת איראן, וייעודם הוא לחדור לישראל ולכבוש את יישובי הגליל, בדומה למה שבוצע ב-7 באוקטובר ביישובי הדרום.
כמו צה"ל, עד כה גם חיזבאללה לא התקרב למצות את היכולות הצבאיות שלו. בתחילת המערכה ההערכות, חיזבאללה מחזיק בכ-145 אלף מרגמות (עד 20 קילומטר), 65 אלף רקטות (עד 45 קילומטר) וטילים קצרי טווח (עד 200 קילומטר), לצד עוד כ-5,000 טילים לטווח של יותר מ-200 קילומטר ומאות טילים מתקדמים.