אישה צרפתייה טענה כי נפגעה בצלעות ממטאוריט בזמן ששהתה במרפסת ביתה בעיר שירמק שבצפון-מזרח המדינה. האישה, שנהנתה באותה עת מכוס קפה יחד עם חברתה, חשבה בתחילה שנפגעה מחיה קטנה לפני שראתה פיסת סלע, ש​​אותה לקחה לגיאולוג מקומי לזיהוי. מטאוריט הוא פיסת פסולת מוצקה מסלע חלל, ששורדת את מעבר האטמוספירה ומגיעה לפני הקרקע.

האירוע, שנחשב לנדיר מאוד, דווח בעיתון הצרפתי Les Dernières Nouvelles d'Alsace. "שמעתי 'בום' גדול מגיע מהגג לידנו. בשנייה שלאחר מכן הרגשתי זעזוע בצלעות. חשבתי שזו איזו חיה", סיפרה האישה בריאיון לעיתון הצרפתי. "חשבנו שזו חתיכת מלט, כמו שאנחנו מורחים על אריחי הגג. אבל לא היה לה את הצבע הזה".

האבן שפגעה באישה - במשקל של כ-50 גרם, בערך באותו גודל של כדור גולף - הותירה חבורות על צלעותיה במקום שבו פגעה. האישה לקחה את הסלע לד"ר תיירי רבמן, גיאולוג, שאמר שהסלע מכיל תערובת של ברזל וסיליקון - האופיינית למטאוריטים.

מדען חוקר מטאוריט (צילום: רויטרס)
"לא ראינו את זה כבר עשרות שנים באזור הזה". מדען חוקר מטאוריט|צילום: רויטרס

עצמים כאלו, הידועים כמטאוריטים כשהם נמצאים בחלל, נעים בגודלם מגרגר אבק ועד אסטרואידים קטנים. סלעי חלל כאלה פוגעים מדי פעם בכדור הארץ, אבל כ-70% מכדור הארץ עשויים ממים, כך שסלע חלל הנוחת ביבשה הוא נדיר - ועל אדם אפילו נדיר יותר. הסיכוי למות מפגיעת סלע חלל הם רק אחת לרבע מיליון, לפי ההערכות.

"למצוא מטאור זה נדיר, אבל להיות במגע ישיר ושהוא ייפול עליך, זה נדיר מאוד מבחינה אסטרונומית", אמר ד"ר רבמן. "לא ראינו את זה כבר עשרות שנים באזור הזה", הוסיף. לא ברור היכן נמצא הסלע כעת, אם כי ד"ר רבמן הציע למדענים לחקור אותו עוד יותר כדי לאשר את מקורו המדויק.

לפי נאס"א, כדור הארץ מופגז ביותר מ-100 טונות של חלקיקים בגודל של אבק וחול מדי יום, אך רובם נשרפים לפני הגיעם אל פני השטח של כדור הארץ. מטאוריטים בגודל של כדור גולף פוגעים בכדור הארץ מדי כמה שנים, אבל התדירות שבה הם פוגעים באזורים מיושבים נמוכה יותר.