הכפר נזרה שבמערב פורטוגל היה נידח למדי, ואף הזכיר עיירת דייגים מנומנמת שמעטים בכלל שמעו עליה - אבל כזו שהיה לה סוד אחד גדול: הגלים בחופי נזרה הם הגבוהים בעולם. יש מקומות נוספים בעולם עם גלים גדולים ומסוכנים באותה המידה, אבל בנזרה הם הגבוהים ביותר.

בעבר, גלי הענק של האוקיינוס היו מטביעים לא פעם את סירות הדייגים שיצאו לים, חלקם אף לא חזרו משם. אולם הסכנה הגדולה מפני הים הפכה לדבר שמושך לנזרה מאות אלפי תיירים בכל שנה - האסון הפך לאוצר. 

קושמרו גולש (צילום: חדשות  12, חדשות 12)
מתוך כתבת אולפש|צילום: חדשות 12, חדשות 12

קשה להמחיש בתמונות את העוצמה של הגל של נזרה; יש להיזהר מהגלים העתידים להגיע, כדי לא להתרסק על הסלעים. יש להיזהר מפני גלים שמאיימים לבלוע את הגולשים ולמחוץ אותם בתוך טונות של מים, ולהטביעם.

"גלשתי במקומות רבים בעולם, מעולם לא ראיתי גלים שהופכים לכל כך גבוהים וגדולים ומסוכנים", מספר הגולש המקצועי דניאל הונג'ל. הוא מפרט, "כדי להגיע לדרכים האלה ולהגיע למהירויות האלה צריך ציוד מיוחד. זה כולל את אופנועי הים ואת הגרירה. מעטים הם הגולשים בעולם שיודעים להתמודד עם הגלים האלו". גם הגולש הישראלי דור ביטון מספר: "אפילו מהצד, לא בתור גולש, אפשר להרגיש קצת את הרצפה רועדת, זה מרגיש כמו רעידת אדמה קטנה".

קושמרו והגולש דניאל הונג'ל (צילום: חדשות  12, חדשות 12)
מתוך כתבת אולפש|צילום: חדשות 12, חדשות 12

הגולש הונג'ל אמר שהגלים האלו מזכירים לו את האוורסט. בהקשר זה, ג'ורג מאלורי, מהמטפסים הראשונים של האוורסט, שגם נהרג עליו, נשאל פעם מדוע הוא מטפס על הרים. מאלורי ענה: "כי הם שם". אז למה אנשים באמת גולשים את הגל המסוכן הזה? אולי בגלל שהוא באמת שם, ואולי בגלל שכשאתה נמצא עליו, למעלה, כשאתה בסוג של סכנת מוות, אתה מרגיש הכי חי בעולם.