רעידת אדמה בעוצמה 3.0 הורגשה הבוקר (רביעי) בצפון הארץ. לפי אגף סיסמולוגיה במכון הגיאולוגי מוקד הרעש היה במרחק של 2 קילומטרים צפונית-מערבית לטבריה. לא דווח על נפגעים או על נזק.
רעידת האדמה הנוכחית מצטרפת לגל של רעידות שהתרחש בארץ בשבועות האחרונים. לפני כשבוע הורגשה רעידת אדמה בעוצמה 4.4, שהמוקד שלה היה בלבנון, בצפון ובמרכז הארץ. יומיים לפני כן הורגשה רעידת אדמה שמקורה היה בגבול טורקיה-סוריה. בחודש פברואר הורגשו לא פחות מ-6 רעידות אדמה בישראל.
לפני כחודש רעידת אדמה קטלנית שבמהלכה נהרגו ג-45 אלף בני אדם טלטלה את טורקיה וסוריה. בעקבות האירוע, המטה לביטחון לאומי החל בהיערכות לרעידת אדמה חזקה בישראל.במסגרת התוכנית, יוקצו 3 מיליארד שקלים לחיזוק כ-40 אלף דירות באזורים בסיכון הרב ביותר. בנוסף לתוכנית זו, מתוכנן להעביר בממשלה תוכנית רב-שנתית בשווי של כ-50 מיליארד שקלים לחיזוק מאות אלפי דירות ובניינים ברחבי הארץ.
לאורך השנים מבקרי המדינה פרסמו דוחות עם תרחישים הרסניים בכל הקשור להיערכות המוקדמת לרעידות אדמה חזקה בישראל. על פי דוח של משרד הבינוי והשיכון, בתרחיש בו תהיה רעידת אדמה חזקה בישראל - יש כ-80 אלף מבנים שמוגדרים בסיכון גבוה ונבנו לפני 1985. במצב של רעידת אדמה קשה, 35% מהם יינזקו באופן קשה. כלומר, נזק כבד גבוה ייגרם ל-28,600 מבנים.
בנוסף, הדוח הממשלתי קובע שדרושה השקעה של 2 מיליארד לחיזוק המבנים בערים בסיכון גבוה, אך כתוצאה ממערכות הבחירות המתמשכות - אושרו רק 70 מיליון מתוך 2 מיליארד. הערים בסיכון הגבוה ביותר בעת רעידת אדמה הן: קריית שמונה, צפת, טבריה, חצור, מגדל העמק, עפולה, קצרין, ראש פינה, בית שאן ואילת.