הקהילה המדעית החלה להבחין בתופעה משונה ומדאיגה בחופי פלורידה שבארצות הברית - כמעט כל צב ים שנולד היה ממין נקבה, ולמצוא צב ממין זכר הפך למשימה קשה מתמיד. החוקרים מסמנים גם במקרה הזה את שינויי האקלים כחשוד המיידי: לאחר שנקבת הצב מטילה ביצים בחוף הים, מין הצאצא מושפע מטמפרטורת החול - ככל שהיא גבוהה יותר, כך הסיכוי לצב נקבה גדל.

גלי החום האחרונים גרמו לחול הים בחלק מהחופים להתחמם - והאיזון בטבע הופר לחלוטין. בניגוד לזנים אחרים שמינם נקבע בתהליך ההפרייה, צבי הים מושפעים ממזג האוויר סביבם. אם נקבת הצב תטיל את ביציה בחול שהטמפרטורה בו היא מתחת ל-28 מעלות - הם גדל הסיכוי שהם יצאו זכרים. אם הביצה תוטל בחול שהטמפרטורה בו היא מעל 31 מעלות - היא תצא, ככל הנראה, נקבה.

צב ים בבית חולים לצבים בפלורידה (צילום: רויטרס)
צב ים בבית החולים בפלורידה|צילום: רויטרס

"ארבעת הקיצים האחרונים בפלורידה היו החמים ביותר שתועדו", אמרה בט זירקלבך, מנהלת בית החולים לצבים בפלורידה. "המדענים שחוקרים את הדגירה והביצים של צבי ים לא מצאו זכרים בארבע השנים האחרונות". לפי מחקר אוסטרלי שהראה נתונים סטטיסטיים דומים, 99% מצבי הים הגוזלים הם נקבות.

_OBJ

המגמה היא סימן נוסף לכך שמשבר האקלים מפריע ומשבש את המערכות האקולוגיות הטבעיות של כדור הארץ. "לאורך השנים, תהיה ירידה חדה באוכלוסיית הצבים כי פשוט אין את המגוון הגנטי", אמרה מליסה רוזלס רודריגז, עובדת בבית חולים לצבים בגן החיות של מיאמי. "אין לנו את היחס הדרוש בין זכרים לנקבות כדי לקיים פעולת רבייה מוצלחת".