מזג האוויר הוסער והגלים הגבוהים מביאים איתם לצד המראות המרהיבים גם צדדים פחות יפים. נקבת כריש כחול גוססת באורך של כשלושה מטרים נפלטה היום לחוף הים בעתלית עם שישה פרטים צעירים שילדה בעקבות מצבה הקשה. זמן קצר לאחר מכן נקבע מותה.

"כשהגעתי אליה ראיתי שהיא עדיין בחיים עם סימני ניסיונות דייג שככל הנראה הובילו למותה ולידה שגר של שישה פרטים צעירים", סיפר רותם שדה פקח היחידה הימית של רשות הטבע והגנים. "לאחר זמן קצר היא מתה והועברה לבדיקת נסיבות המוות. מצער לראות כריש מת ועוד עם צעירים במיוחד שאין כמעט תצפיות של כריש מסוג זה בארץ".

נקבת כריש כחול נפלטה מתה לחופי ישראל (צילום: איליה בסקין, רשות הטבה והגנים)
נקבת כריש כחול נפלטה מתה לחופי ישראל|צילום: איליה בסקין, רשות הטבה והגנים
נקבת כריש כחול נפלטה מתה לחופי ישראל (צילום: איליה בסקין, רשות הטבה והגנים)
עוברי הכרישה שנפלטו לחוף|צילום: איליה בסקין, רשות הטבה והגנים
נקבת כריש כחול נפלטה מתה לחופי ישראל (צילום: איליה בסקין, רשות הטבה והגנים)
סימני ניסיונות הדייג בפה הכרישה|צילום: איליה בסקין, רשות הטבה והגנים

אייל ביגל מנהל מעבדת טורפי על תחנת מוריס קאהן לחקר הים אוניברסיטת חיפה: "מדובר בנקבה של כריש כחול שנפלטה עם שגר של שישה צעירים תהליך שעלול לקרות בזמן עקה כחלק מייצר ההישרדות. מדובר פרט בוגר שפחות רואים אותו בישראל אך נפוץ יותר בים תיכון. מין שחי בים עמוק. ההיריון נמשך כשנה. הכרישה מועברת לנתיחה שתתבצע במעבדה לקביעת נסיבות המוות.

מרשות הטבע והגנים נמסר כי הנקבות גדולות מהזכרים ויכולות להגיע לגודל של למעלה משלושה מטר. ניזונים בעיקר מדיונונים ותמנונים, מעדיפים מים קרים יחסית ונודדים למרחקים גדולים. הכרישים מסוג זה נידוגים בכמויות גדולות בעיקר בשביל להכין מרק מסנפירו. תוקף אדם במקרים נדירים.