מאכלי גבינה הם עתירים בסידן, בחלבון ובחומצות אמינו שונות ובריאות. אבל גם אחוז השומן הרווי, הלא בריא בהן - גבוה, ועד היום לא היה ניתן להפחית אותו. פיתוח חדש של גבינה וחלב מופחתי דומן רווי משנה את חוקי המשחק. לדעת המומחים המוצר החדש כמעט זהה לגבינה אותה כולנו מכירים ואוהבים "לא תשים לב לטעם ולא למרקם, הכול תלוי בשיטת העיבוד של הגבינה".
ד"ר אופיר בנימין, מהחוג למדעי המזון באקדמית תל חי מסביר את יתרונותיו של החלב המופחת "בשומן רווי יש את העניין הבריאותי של מחלות לב וטרשת עורקים. בעזרת הפחתה של כמות השומן הרווי אפשר לייצר מוצרים שלא נרגיש את ההבדלים ביניהם, אבל מבחינה בריאותית הם יהיו טובים יותר".
החלב שמגיע מהפרות הישראליות מכיל בממוצע כ-65 אחוזים של שומן רווי, כזה שעשוי להביא להיצרות עורקים ובהמשך להתקפי לב. בניסיון להוביל לשיפור המצב, ברפת שבקיבוץ דגניה א' מותקנת כעת מערכת חדשנית שבזמן החליבה מסוגלת להפריד את החלב על פי איכות ולתת בסוף חלב דל בשומן רווי.
מחקר במעבדת המזון של המכללה האקדמית תל חי ומכון המחקר מיגל, לקח את החלב הבריא והוכיח, בינתיים על עכברים, את היעילות שלו בהפחתת מחלות. "מה שאנחנו הראינו שדיאטה שבה אחוז חומצות השומן הרווי היה נמוך יותר הביא להיצרות עורקים פחותה יותר", מתאר ד"ר רואי גוטמן. המחקר, שנעשה ע"י יונתן רצאבי זכה בימים אלה, בפרס הצטיינות מטעם מועצת החלב.
המחקר, שנעשה ע"י יונתן רצאבי, זכה בימים אלה בפרס הצטיינות מטעם מועצת החלב. אחרי שהוכיחו במחקר שהחלב בריא יותר ושגם ניתן להכין ממנו מוצרים שונים, נבדק עכשיו אם זה גם כלכלי וכדאי מספיק למחלבות הגדולות לייצר מוצרי חלב בריאים יותר שיום אחד נוכל למצוא על המדף בסופר.