שלושה קוסמונאוטים רוסים שהמריאו מכדור הארץ לתחנת החלל הבין לאומית, יצאו מהחללית לתחנה בחליפות צהובות עם פסים כחולים, במה שנראה כמו צעד מחאתי נגד הפלישה הרוסית לאוקראינה. השלושה, אולג ארטמייב, דניס מטביב וסרגיי קורסאקוב לא לבשו את החליפה הרוסית המסורתית שבצבע כחול, אך הסמל של דגל רוסיה הופיע על החלק העליון של החליפה.
השלושה נסעו לשהייה של כשישה חודשים בתחנה, והצטרפו אל צוות של ארבעה אסטרונאוטים אמריקנים, שניים רוסים ואסטראונט אחד גרמני. כשהם נשאלו מדוע באו בחליפות כאלה, ארטמייב ענה בשם כולם: "זה התור שלנו לבחור את הצבע". הוא התבדח: "צברנו הרבה צבע צהוב בחנות לציוד לבית, אז היינו צריכים להשתמש בו. זו הסיבה שהיינו צריכים ללבוש צהוב".
The colour scheme and its dramatic divergence from usual dress codes drew gasps from Nasa officials and members of Nasa’s astronaut corps. “Wow. Just wow,” said Terry Virts, a former US commander of the ISS pic.twitter.com/gZ9Vupnywn
— The Times (@thetimes) March 19, 2022
המדען ג'ונת'ן מקדאוול ממרכז הרווארד לאסטרופיזיקה הציע אפשרות אחרת לצבע החריג של החליפות. הוא טוען שצבע החליפות של השלושה תואם לצבע הסמל של אוניברסיטת באומן שבמוסקבה, האוניברסיטה ששלושת הקוסמנואוטים למדו בה.
It is actually plausible that the 'Ukrainian' color flight suits are in fact "Bauman University" color suits. They made a big deal of this being the first all-Bauman crew. (BMGTU is sort of Moscow's MIT AeroAstro and many Russian astronauts are graduates) https://t.co/9yPLgwtYHv
— Jonathan McDowell (@planet4589) March 18, 2022
הצעד של שלושתם גרר תגובות מופתעות של חברי הצוות שבתחנה, ומחברי נאס"א שצפו בשידור חי במתרחש. "וואו. פשוט וואו", אמר טרי וירטס, המפקד האמריקני לשעבר של תחנת החלל הבין לאומית. האסטרונאוטים מחליפים את פיוטר דוברוב ואנטון שקפלרוב, שאמורים לחזור לכדור הארץ ב-30 במרץ, יחד עם האסטרונאוט האמריקני מארק ואנד היי, שקבע אתמול שיא של פרק הזמן הארוך ביותר שמישהו שהה בתחנת החלל - 355 ימים.
נאס"א מסרה כי היא מרוצה מהמחויבות של סוכנות החלל הרוסית לביטחונו של ואנדי היי, למרות ההצעות המפתיעות של דמיטרי רוגוזין, המפקד של הסוכנות, להשאיר מאחור בתחנת החלל את האסטרונאוט האמריקני, שצפוי כאמור לחזור עם שני עמיתיו הרוסים לכדור הארץ בסוף בחודש.