בתוך בריכות ירוקות בחממות בשרון גדלה אצת הספירולינה, ויש המאמינים שהיא המקור למהפכת תחליפי הבשר בעשורים הבאים. חברת simpligood מייצרת ספירולינה טרייה ומקווה לחולל שינוי משמעותי בתעשיית המזון – להכניס את האצה לדיאטה של האדם הממוצע ולהטמיע אותה בתחליפי בשר קיימים.
כיום הספירולינה נמכרת בעיקר כאבקה בשוק תוספי המזון, אך החברה שואפת לשנות את חוקי המשחק ולייצר ספירולינה טרייה ולהטמיע אותה במוצרי מזון צמחוניים. בין המוצרים שבקרוב ייצאו לשוק בשיתוף עם חברת טבע דלי, שמייצרת מוצרי מזון טבעוניים: המבורגרים, קבבים, ושניצלים - תחליפי בשר צמחיים שהוסיפו להם ריכוז גבוה של ספירולינה.
ליאור שליו מנכ"ל והשותף והמייסד מספר על הבעייתיות של תחליפי הבשר הנוכחיים: "אין שום דבר ירוק לגבי חלק ניכר מתחליפי הבשר שאנחנו רואים היום בשוק, והם בוודאי אינם בריאים. חלק מהם הם מרכיבים שממש לא היית רוצה לתת לילדים שלך לאכול". הפתרון שפיתחה החברה נועד לפתור את בעיה זו ולספק תחליף בשר ירוק ובריא ביותר – הספירולינה.
טעמה של האצה ניטרלי למדי, אבל הערך התזונתי שלה גבוה והיא עשירה בחלבון, ברזל וסידן, אם כי גם בעניין הזה הדעות חלוקות, ויש מומחים שטוענים שהספירולינה זוכה ליחסי ציבור מוגזמים. "אין לזה שום משמעות בכמויות החלבון שאדם ממוצע צריך לצרוך", מספרת ד"ר מעין ברנע-זהר, ביוכמאית ממכון דוידסון לחינוך מדעי. "אפשר להחליף את הספירולינה בקטניות, שהן משביעות, מלאות בוויטמנים וזולות הרבה יותר. כמו כן אפשר לאכול ביצה, עוף בקר או דג".
בקרוב החברה תשלב את הספירולינה בתחליפי בשר קיימים, אבל העתיד שלה, לדעת המנכ"ל, מהפכני יותר. הוא רוצה להיות שם כשתעשיית הבשר העולמית תתחיל לאבד מכוחה ולהיאבק עם מפתחי הבשר המתורבת. שליו מספר: "40% מתעשיית הבשר אמורים להיות מוחלפים ב-10 שנים הקרובות. יש לנו יתרון על תעשיית הבשר המתורבת ועל המתחרים שלנו – אנחנו כבר שם. אנחנו כבר היום עובדים על ייצור של נתחים של מאה אחוז או כמעט מאה אחוז ספירולינה, ואנחנו מקווים שהם יוכלו לצאת לשוק בקרוב".