"ישראל היא חלק בלתי נפרד ממני", אומרת האסטרונאוטית היהודייה ג'סיקה מאיר. בשיחה שהתקיימה באוניברסיטת ת"א היא סיפרה על מסעה לחלל והדגישה את זיקתה למדינת ישראל ולאילן רמון ז"ל. "אני רוצה להקדיש את ההרצאה הזו לאנשי צוות מעבורת החלל קולומביה וצוותה, בהם אילן רמון, שלמרבה הצער איבדו את חייהם במהלך החזרה הביתה, אך הצליחו להגיע להישגים מחקריים יוצאי-דופן בעת שהותם בחלל".
ג'סיקה מאיר היא אסטרונאוטית יהודיה-אמריקנית שהחלה את דרכה בנאס"א בשנת 2000, ויצאה למשימתה הראשונה בחלל בספטמבר 2019. מאז היא שהתה בתחנת החלל הבין-לאומית 205 ימים. מאיר סיפרה שהיא לקחה עמה לחלל את דגל ישראל, גרביים מעוטרות מגני דוד, חנוכיות, גלויות של ישראל, מדליה לזכרו של טייס החלל הישראלי אילן רמון, וציור שציירה רעייתו רונה רמון.
מאיר שאף צילמה את ישראל מהחלל הוסיפה: "לקחנו צילומים רבים מתחנת החלל אשר שימשו מדענים לראות את ההתפתחות האקלימית מנקודת מבט חיצונית של החלל בכלל זה המסת הקרחונים ואלמנטים נוספים שתרמו לתופעות משבר האקלים". כשנשאלה מאיר על תרומת חקר החלל להבנת שינוי האקלים ענתה כי "תמיד הייתי פעילה למען הסביבה. מהחלל רואים את הדברים אחרת, בצורה רחבה יותר, וזה מקבל משמעות חזקה ומיוחדת. נדרש מאמץ משולב עולמי וטכנולוגי על מנת להתמודד עם סך האתגרים שעומדים בפנינו בנושא האקלים".
במהלך שהותה הראשונה בחלל, השתתפה מאיר בהליכת החלל הראשונה שהורכבה כולה מנשים וארכה כ-21 שעות ו-44 דקות. על כך צוין הצוות בספר השיאים של גינס לשנת 2020. מעבר לכך, מאיר זכתה להימנות על רשימת מאה האנשים המשפיעים בעולם לפי מגזין "טיים" (לשנת 2020) ועוטרה בתארי כבוד משורה של אוניברסיטאות ומוסדות מחקר ברחבי העולם. היא דוקטור לביולוגיה ימית ממכון סקריפס לאוקיינוגרפיה. מחקר הדוקטורט שלה התמקד בפיזיולוגית הצלילה של הפינגווין הקיסרי ושל פיל הים הצפוני. אחד ממחקריה הבולטים בחלל עוסק בהבנת תפקודן של רקמות הלב בתנאי חלל.
את הדברים היא אמרה בהרצאה "בין שינוי אקלים, חקר החלל והחיים בתנאי קיצון" התקיימה כחלק מאירועי חבר הנאמנים באוניברסיטת ת"א. את הסימפוזיון הנחה פרופ' קולין פרייס, ראש בית הספר ללימודי הסביבה על שם פורטר. עוד השתתפו בסימפוזיון ד"ר רם פישמן מבית הספר למדיניות ציבורית וד"ר ורד בלאס מבית הספר ללימודי הסביבה, כולם מאוניברסיטת תל אביב.