ב-13 בספטמבר יתקיים גמר תחרות Bio-Mix 2021 בה יתמודדו המיזמים החדשניים בתחומי הביוטק והביו-רפואה של טבע, שיתוף פעולה בין החברה למעבדות וחוקרים מהאקדמיה בישראל בתחומי מדעי החיים ורפואה, שעברו במהלך השנה תהליך של מנטורינג, סדנאות ומפגשים לפיתוח יזמות. קהילת ה-BioInnovators שהוקמה בשנה שעברה, כוללת השנה 33 דוקטורנטים ופוסט דוקטורנטים מצטיינים בתחומם מאוניברסיטת תל אביב, הטכניון, האוניברסיטה העברית בירושלים ומכון ויצמן למדע.

מטרת התוכנית היא לחבר בין המעבדה לחיים האמיתיים, ולגשר על הפער בין המצאה מדעית מבטיחה למוצר או תרופה היוצאים אל השוק. הפורום חושף את הסטודנטים המצטיינים לעולמות הביוטק והיזמות ומעניק להם את הכלים להפוך בעתיד לחוקרים-יזמים ולצור לעצמם קהילה תוססת שתעזור להם לקדם רעיונות אלה. את התחרות יפתח פרופ' נחמן אש, מנכ''ל משרד הבריאות וישפטו חמישה שופטים מובילים מהתעשייה, האקדמיה וקרנות הון-סיכון.

CircaDoser

גישה אישית וחדשנית למתן תרופות מותאם אישית שיתבסס על השעון הביולוגי של כל אדם. מדידת פרמטרים פיזיולוגיים שונים תשולב עם בינה מלאכותית ליצירת כלי שיוכל להמליץ לרופאים מתי יש נגישות טובה יותר למוח ולמחסום דם-מוח למתן תרופות יעיל יותר במחלות מערכת העצבים המרכזית השונות. 

CortiShield

אסטרטגיה ייחודית להפחתת הורמון הלחץ קורטיזול- מיזם נולד על מנת להילחם בבעיה המרכזית של החיים המודרניים - לחץ. הרעיון הוא לפתח חיידקים ידידותיים מהונדסים שיילקחו אוראלית. חיידקים אלה יצטברו במעי ויפרישו לדם אנזים ספציפי שאחראי על קורטיזול, הורמון לפירוק הסטרס.

Tabiom

פלטפורמה להדפסה בתלת מימד של חומרים ביולוגיים שמטרתה לייעל את תהליך העבודה במעבדות ובתי החולים. בכל מעבדה או בית חולים בעולם נדרש תהליך יומיומי ארוך של הכנת תמיסות שונות מורכבות המכילות חומרים ביולוגיים לשימושים שונים. רוב התמיסות מוכנות ידנית ע״י החוקרים, עניין שדורש זמן וכוח אדם רב, נתון לזיהומים, בזבוז חומרים וטעויות אנוש. Taboos מציעה ליצור טבליות מודפסות במדפסת תלת מימד שיכילו באופן מותאם אישית את כל החומרים הביולוגיים הדרושים לחוקר או מעבדה מסוימים כולל חלבונים ספציפיים למשל, כך שהטבליות יוכלו להתמוסס וייתרו את הצורך בהכנת התמיסות המורכבות ויחסכו זמן ומשאבים רבים אחרים.

EpiPatch

מדבקת גוף לטיפול מוקדם באלרגיה קשה. גלאי משולב אפליקציה למתן התרעה מוקדמת לשוק אנפילקטי במקרה של אלרגיות מסכנות חיים: מדבקה שתוצמד לעור תכלול דטקציה תת-עורית רגישה מבוססת על מרקרים בדם שיכולים להעיד על התפתחות של שוק אנפילקטי. הסנסור יהיה מחובר לאפליקציה שתתריע לכוחות סיוע והצלה או מבוגר באזור שיוכל לסייע (במקרה של ילדים) מיד בעת גילוי אותות האזהרה.

 Peptiburn

תחבושת אנטי-מיקרוביאלית חדשנית שתמנע זיהומי כוויות. מדובר בתחבושת חדשנית אנטי-בקטריאלית חכמה שתילחם באופן אקטיבי בכוויות קשות ותזרז את ריפוי הפצעים. התחבושת משמשת כנשא לחומרים אנטי בקטריאליים כמו פפטידים או אנזימים ומשחררת אותם מקומית באזור הכוויה וכך מונעת את הדלקת באזור שנפגע.

ד"ר דנה בר-און,  מנהלת קשרי האקדמיה של טבע בחטיבת המו"פ הגלובלית: "אנחנו נרגשים להיות שותפים זו השנה השנייה בתהליך המשלב את הקהילה והמוחות המבריקים הצעירים של האקדמיה הישראלית, תהליך בו רעיונות מדעיים מתורגמים להמצאות ופתרונות יישומיים רפואיים. אנחנו מאמינים שהפוטנציאל הגלום בפיתוח החשיבה המחקרית-אקדמית לכדי פתרונות רפואיים ישימים הוא אדיר, בייחוד בימים אלה".

פרופ' ישע סיון, מחברת Digital Rosh שליוותה את הסטודנטים מבחינת חדשנות עיסקית: "השנה, גם בעקבות הקורונה, אנו עדים לגל של יזמויות חדשניות המצמצמות משמעתית את הזמן מרעיון ליוניקורן, נראה כי עולם הביוטק עומד בפני קפיצות מדרגה".