אין כמו לאכול גלידה טרייה וקרה, אבל האם פעם חלמתם להכין אותה בעצמכם בדיוק כמו אספרסו מקפסולה? עכשיו זה אפשרי. "מכניסים את הקפסולה למכונה. המכונה קוראת את הקוד, ומהרגע הזה היא מתחילה להכין", תיאר את הפיתוח החדש אייל גולן, מנהל טכנולוגיות ב"סולאטו".
למרות שהם מייצרים גלידה בקרוב למאה טעמים, סולאטו היא חברת היי-טק לכל דבר. שנים ארוכות של מחקר ופיתוח עד למוצר הסופי, ועכשיו הם החליטו לקבוע את מקומם בקריית שמונה.
"קריית שמונה זה גם הלב, אנחנו גם מעסיקים כאן אנשים מהגליל. חלק ממה שאנחנו עושים, חלק מהאופרציה העסקית שלנו הוא גם צפוני", אמר גולן. "אנחנו נהנים לחשוב "גליל", אנחנו גם פועלים בגליל, והדבר הזה משרת אותנו גם מעבר לעניין הערכי".
העיר הצפונית בישראל מנסה להתקבע כבירת הפוד-טק של ישראל, ייצור מזון העתיד. בשנה שעברה נפתחה בה פרש-סטארט, חממת מזון בהשקעת המדינה, ואתמול היזם אראל מרגלית חנך מרכז נוסף בהשקעה פרטית עם 35 סטארט-אפים. "בניו-יורק עשינו את מרכז הסייבר העולמי, אבל הגליל וקריית שמונה הולך להיות מרכז הפוד-טק העולמי", אמר מרגלית, יו"ר ומייסד JVP ומרגלית סטארטאפ סיטי.
"אני אומר לך שרמת הפיתוחים והרעיונות שיש היום בארץ בתחום הפוד-טק, בחלבון חלופי, בחקלאות חכמה, בחיסכון במים, בלהציל את כדור הארץ בעצם - היא מדהימה. היום כולם מבינים את זה".
שנת הקורונה עשתה טוב לתחום. היא זירזה מאוד את התהליכים ועודדה חברות טכנולוגיה להתפתח מחוץ למרכז הארץ ולהבין שאפשר לגייס כוח אדם איכותי בעבודה מרחוק. דניאל נעים, מנהלת כספים SOLATO שיתפה: "גם אני וגם בעלי, לדוגמה, נוסעים פעם בשבוע-שבועיים למרכז, למקומות, למשרדים שבהם הכול קורה. רוב העבודה נעשית מהבית בעצם, מהצפון".