גל החום ההרסני שהכה בצפון-מערב ארצות הברית ודרום-מערב קנדה בחודש יוני האחרון היה "גל החום הקיצי הקיצוני ביותר" שנמדד אי פעם בצפון היבשת, כך לפי מחקר חדש של קבוצת מחקר כדור הארץ Berkeley earth. קביעתם מבוססת על עוצמתו של גל החום, ומידת חריגותו מן הנורמה הקיימת, כאשר הטמפרטורות שנמדדו באזור הגיעו לכ-20 מעלות יותר מהממוצע לחודש יוני.
בקנדה נמדדה הטמפרטורה הגבוהה ביותר אי פעם ב-29 ביוני, ובכפר לייטון שבקולומביה הבריטית נמדדה טמפרטורה בלתי נתפסת של 49.6 מעלות צלזיוס. הטמפרטורה השכיחה במקום בחודש יוני נעה לרוב בין 20 ל-30 מעלות צלזיוס.
השלכותיו של גל החום הקיצוני יוצאות דופן ובהן מתים רבים, פצועים ושרפות. הטמפרטורות הלוהטות הובילו לשרפות אשר כילו 90% משטחה של ברייטון. בקנדה נגרמו לפחות 570 מקרי מוות ובארצות הברית 194 מקרים. מקרים אלו מתווספים לאלפי פצועים הנמצאים כעת במחלקות החירום בבתי החולים.
משבר האקלים והנזק הנגרם בידי בני האדם הם שהובילו למידות החום החמורות הללו, כך לפי הממשל הלאומי לאוקיינוסים ואטמוספירה (NOAA) וניתוח נפרד של צוות חוקרים בין-לאומי. מנקודת מבט גלובלית, כמו גם כאן בישראל, הסיכויים למדידתם של גלי חום נוספים העתידים לשבור "שיאים חדשים" - גבוהים.
עדיין ישנה תקווה לצמצום הנזק העתידי ולירידה בגלי החום. לשם כך תצטרך האנושות להפחית את השימוש שלה בדלק מאובנים.