אין-ספור מילים כבר נכתבו על יתרונות הפעילות הספורטיבית תחת כיפת השמים לעומת ספורט בדלתיים סגורות ולמרות שמזג האוויר בחוץ חם ולח, עדיין מומלץ לצאת החוצה ולהזיז קצת את הגוף. האוויר הצח, המפגש עם הטבע, המראות המשתנים והחוויה הבלתי שגרתית - כל אלו הם רק חלק מהיתרונות וההנאות של פעילות גופנית מחוץ לחדר הכושר הממוזג והסטרילי. במיוחד בשביל המשחקים האולימפיים שמתחילים היום (שישי), רשות הטבע והגנים עזרה לנו להכין בשבילכם את רשימת אתרי הטבע שיתאימו היטב לחוויית ספורט כמו-אולימפי, לצד טיול כיפי ורגוע וכמובן בחינם. לכם לא נותר אלא להצטייד במוטיבציה, בסקרנות וגם בקהל מריע. ממש כמו באולימפיאדה.
ריצה קצרה וארוכה
ריצה מפעילה את רוב שרירי הגוף העיקריים וכמובן תורמת רבות לסיבולת לב-ריאה המהווה חלק משמעותי ממרכיבי הכושר הגופני. למי שפחות בקטע של לרוץ, הליכה בטבע תעשה את העבודה עם הפעלת שרירי הרגליים וכמובן גם את שרירי הבטן והגב.
הרץ האגדי יוסיין בולט קבע בשנת 2009 את שיא העולם בריצת 100 מטרים והעמיד אותו על 9.58 שניות. בשנת 1988, פלורנס גריפית ג'וינר רצה את ה-100 מטרים ב-10.49 שניות ושברה את שיא העולם לנשים. מעדיפים טווחים ארוכים יותר? לכו על 1,500 מטרים, עם שיא עולמי של 3.26 דקות לגברים ו-3.50 דקות לנשים.
מגן לאומי אכזיב עד ראש הנקרה
אם אתם מעדיפים נוף ים כחול וקסום, רצועת החוף היפיפייה של גן לאומי אכזיב בהחלט מספקת את הסחורה. השמורה מתחילה במפרצונים ציוריים להפליא ומסתיימת בראש הנקרה, שמורת טבע בקצה הצפוני של הים התיכון, עם המצוקים הלבנים המרהיבים עליהם מתנפצים גלי הים.
כאן תמצאו מסלול של כ-5 ק"מ אותם תוכלו לנצל לריצה או להליכה. אחרי שתזיעו אפשר לרבוץ באיזו פינה שקטה ולנוח. בסיום מומלץ להגיע לגן לאומי אכזיב בו תמצאו שרידי עיר מקראית עתיקה, נקרות סלע וחוף רחצה מטופח.
למידע נוסף: לחצו כאן
שחייה
שחייה בבריכה או בים נחשב לספורט בריא מאוד, כזה שפוגע פחות בשרירים. זאת עבודת שרירים שונה מריצה, כאשר הכל תלוי כמובן בסגנון השחייה הנבחר: ידיים, כתפיים, בטן, חזה וכל מה שמצוי מעל האגן וכמובן גם הרגליים.
שיא העולם בשחייה (סגנון חופשי) ל-50 מטר הוא 20.9 שניות לגברים ו-23.6 שניות לנשים. במרחקים גדולים יותר, כמו 1,500 מטרים, השיא לגברים עומד על 14.31 דקות ו-15.20 דקות לנשים. אז לפני שאתם מסתערים על צליחת הכנרת במטרה לשבור את השיא, בואו לנסות את כוחכם באתרי מים רגועים וקטנים יותר.
גן לאומי גן השלושה (הסחנה)
בעמק המעיינות, למרגלות הגלבוע שוכן לו גן לאומי גן השלושה עם בריכות נפלאות שבהן מי מעיינות ומפלים בערוץ נחל עמל. טמפרטורת המים במעיינות קבועה כל השנה – 28 מעלות צלזיוס – וזהו מקור שמם הערבי, סח'נה, שפירושו "חם". הבריכות הורחבו ושופרו והותאמו לרחצה ולשחייה. אז פרפר, חזה, גב או חתירה? רוצו לבקר ולתרגל את השחייה המועדפת עליכם.
למידע נוסף: לחצו כאן
קפיצה לרוחק
השיא העולמי לקפיצה לרוחק הוא 8.95 מטר לגברים שאותו קבע מייק פאוול האמריקני ו-7.52 מטר לנשים ששברה הקופצת הרוסיה גלינה צ'יסטיאקובה. רוצים לנסות גם? בתור התחלה, מומלץ לנסות על חול רך כמובן. מוזמנים להצטייד במטר-רץ, להגיע לדיונה האהובה עליכם או לחוף סמוך, סמנו פס התחלה – ורוצו על זה.
שמורת חולות ניצנים
אחד המקומות המהנים ביותר לתרגל קפיצות לרוחק הוא בשמורת הטבע חולות ניצנים שבה חולף שביל שוטטות רחב וגדול שמותר לטיול רגלי בלבד. השמורה משתרעת על פני כ-20,000 דונם במישור החוף הדרומי - בין אשדוד לאשקלון - ומשמרת את עולם הטבע של נופי חולות נודדים, רכסי כורכר חופיים וחוף יפיפה. כדאי גם לדעת כי זוהי שמורת הדיונות האחרונה במישור החוף, אז תשמרו עליה טוב טוב. מומלץ לקנח את הטיול-קפיצות שלכם בחוף ניצנים הסמוך.
למידע נוסף: לחצו כאן
מסלולי רכיבת אופניים
אוהבים לרכב על אופניים? זה הזמן להעמיס אותן על רכבכם ולצאת לשטח לרכיבה מלאת אדרנלין בטבע הישראלי המהפנט. צאו מהעיר, הצטיידו בקסדה ובקבוק מים ותהנו מרכיבה, בין חורש טבעי או מול נופים מדבריים.
לאורך השנים זכו רוכבי אופניים מ-44 מדינות שונות במדליות אולימפיות. המדינות המובילות בענף הן צרפת עם 90 מדליות, איטליה עם 82 ובריטניה עם 59. לאורך השנים השתתפו ארבעה ישראלים בתחרות מסלולי אופניים ולצערנו הם לא הצליחו להגיע למקומות הראשונים. אולי זה ישתנה בעתיד בעקבות השתתפותה של הקבוצה הישראלית בטור דה פראנס היוקרתי. אז איפה כדאי לרכוב? ברשות הטבע והגנים מציעים לכם מסלול מיוחד.
גן לאומי צבעי מכתש רמון
עכשיו למסלול שגם בטטות כורסה יכולים לבצע מבלי להזדקק לניידת טיפול נמרץ צמודה. זה מסלול משפחתי נהדר למתחילים, החולף בגן הלאומי שנחנך לפני שנים ספורות. הוא מציע מפגש עם הנופים המדבריים של מכתש רמון וגם רכיבה בלב שטח אשר נדמה כ"מוזיאון גיאולוגי" עם צבעים ייחודיים שרק הטבע יכול ליצור. המסלול הבסיסי קצר יחסית, וניתן להאריך אותו ואף לשלב ביקור מלווה בקמפינג בחניון הלילה "חאן בארות". רמת הקושי של המסלול הקצר היא קלה ואורך המסלול הוא 7 ק"מ למסלול הבסיסי. הכניסה למתחם הגן הלאומי היא נקודת ההתחלה והסיום.
למידע נוסף: לחצו כאן
10,000 צעדים בטבע
להליכה יתרונות בריאותיים רבים, עם הפעלת שרירי גוף רבים ויכולת להפחית סיכוי למחלות. לא רק זאת, ככל שנצעד הרבה יותר צעדים כך נגביר את הפעילות המטבולית של הגוף ואף נוריד את הסיכון לבעיות לב ולמוות מוקדם. להגיע ל-10,000 צעדים בכל יום נשמעת משימה כמעט בלתי אפשרית אז אנחנו נסתפק בהתחלה גם בפעמיים-שלוש בשבוע. השיא העולמי בהליכה תחרותית למרחק של 20 ק"מ – גברים: 1:16:36 שעות. נשים: 1:24:47 שעות. זה ללא ספק מאוד מאוד מהיר ואתם יכולים להתחיל גם לאט יותר.
שמורת טבע נחל עמוד
נחל עמוד מתפתל במשך כ-25 קילומטרים בין בריכות, בוסתנים, עצי פרי, סימני התיישבות קדומים ומעיינות, ומקנה תחושה של טיול בגן עדן - במיוחד כשמתחילות הפריחות. טיול מים בשמורת טבע ציורית ויפה באורך של כ-4 ק"מ מתאים ומומלץ בכל עונות השנה. בשמורת הטבע נחל עמוד ישנו שילוב מיוחד של טבע ומורשת. בין נחל איתן, בריכות, צמחייה עשירה, טחנות קמח קדומות ומערות מגורים עתיקות. רוב הציבור מכיר את נחל עמוד כשמורה אתגרית, אך זה גם מקום מצוין לטיול משפחתי ורטוב. כשתגיעו לעינות שכווי תוכלו לשכשך רגליים במים ולהתרענן. הנחל מוצל, קריר ונעים להליכה משפחתית במסלול מעגלי.
למידע נוסף: לחצו כאן
טיפוס בטבע
השנה לראשונה בתולדות האולימפיאדה החליט הוועד האולימפי להכיר במספר ענפי ספורט חדשים בהם יתחרו הספורטאים, וביניהם הטיפוס. לישראל יש נבחרת טיפוס אולימפית המתחרה בתחרויות בינלאומיות. אז לפני שהולכים להסתער על קירות הטיפוס, בואו נתחיל בפעילות פחות תחרותית בלב הטבע.
עין פרת
בלב מדבר יהודה, זורם לו נחל ששובר את צבעי המדבר במים זורמים. עין פרת הוא מעיין שופע מים, הנובע בקניון מדברי מרהיב עין. מלבד נחל זורם ובריכות טבעיות תמצאו כאן גם טבע מרתק בספר מדבר, ומנזר שממשיך את מורשת הנזירות הביזנטית ברוח הנזירים שהתבודדו בכוכי מדבר יהודה. אורך מסלולי הטיפוס בין 15-35 מטרים והמסלולים מוצלים כמעט בכל שעות היממה.
למידע נוסף: לחצו כאן
לביקור בכל אחד מהאתרים יש להירשם במערכת ההרשמה של רשות הטבע והגנים: https://bit.ly/3jTEm0V