המשבר כבר כאן: ההתחממות הגלובלית שמגיעה כחלק משינויי האקלים שאנחנו מרגישים על בשרנו בשנים האחרונות מורגשת גם על הפסגות הקפואות של הרי האלפים. אחת למספר שנים – לא בתדירות קבועה – מתבצעות מדידות של פסגות ברחבי העולם ובמדידה האחרונה של המון בלאן בצרפת נמצא כי הוא התכווץ ב-92 סנטימטרים לעומת המדידה הקודמת בשנת 2017.
מדידת גובה ההרים מתבצעת מהחלק הגבוה ביותר של האדמה ועד לתחתית, אך בפסגות קפואות המדידה מתבצעת מהתחתית ועד לקרח, שבדרך כלל נשאר ללא שינוי. זה נעשה בעזרת מכשיר מיוחד שמפלס את דרכו מתחת לשלג הרך עד שמגיע לנקודת הקרח הקשה – וכך נמדד החלק העליון של ההר.
ברוב המקרים גובה הקרח הקשה לא אמור להשתנות משמעותית, אך בשל הטמפרטורות שממשיכות לעלות כל העת, הפסגה השנייה בגובהה באירופה התכווצה ל-4,807.81 מטרים מעל פני הים. בשנת 2007 שהייתה שנה קרירה יותר מהממוצע היה ההר בשיאו עם 4,810.90 מטרים.
לטענת החוקרים המקומיים, גם כאן להתחממות הגלובלית השפעה מכרעת והיא הגורם המרכזי להקטנת שטח הפנים של אותם קרחונים גם במקום הקפוא הזה. מכאן גם לתופעת ״הנמכת ההר״. הר המון בלאן הינו ההר הגבוה ביותר ברכס האלפים והשני בגובהו באירופה. הוא מוקד עלייה לרגל של מטפסים מרחבי העולם.