זרמי המים החמימים סמוך לתחנת הכוח "אורות רבין" בחדרה מושכים בחודשי החורף מזה שנים כרישים למקום. למרות אזהרת רשות הטבע והגנים, אמש תועדו מתרחצים רבים שהגיעו לשחות ולגלוש לצידם, אחת מהנוכחות במקום אף נפלה בסמוך לאחד הכרישים. בעקבות התופעה הוחלט בעיריית חדרה להגביר את האכיפה באזור זה שאסור לרחצה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הבוקר הוצבו שלטים חדשים במקום המזהירים את הבאים כי מדובר בחוף לא מוכרז בו הרחצה אסורה. כמו כן בעקבות המקרים האחרונים תהא פעילות פיקוח ואכיפה של העירייה במקום. בעוד ההגעה לחוף מותרת כשלעצמה, תבוצע אכיפה כנגד מי שינסה להיכנס למים. על אף הצבת השלטים, גם היום הגיעו עשרות סקרנים למקום כדי לנסות ולפגוש את הכרישים מקרוב.
ד"ר אביעד שיינין מבית הספר למדעי הים באוניברסיטת חיפה מוביל בימים אלו מחקר בעניין הכרישים המגיעים לאזור חדרה. "מגיעות לכאן כרישות עפרוריות בעיקר נקבות באורך של כ-3 מטרים", סיפר, "וכרישים סנפירתנים בעיקר זכרים באורך של כ-2 מטרים. הם מגיעים למים החמים בתחילת החורף בנובמבר ועוזבים במאי. המים החמים זו הסיבה העיקרית אך אנו חוקרים סיבות נוספות ביניהן תזונה ורבייה, שאנו בודקים ממש בימים אלו".
ד"ר שיינין מדגיש כי מינים אלו אינם ידועים כמסוכנים לאדם במיוחד. "לא תועדו פגיעות בעבר משני המינים האלה בישראל", הסביר, "אבל בעולם יש מקרים בודדים של תקיפה בידי כרישים עפרוריים ולכן צריך לנהוג איתם במשנה זהירות ובעיקר לכבד אותן ואותם. אנחנו חודרים לאזור המחייה שלהם".
ד"ר שיינין התייחס לתקיפה שהתרחשה בשנת 2013 מול חופי אשדוד, שבה נפצע בינוני אדם שננשך על ידי כריש בעת שעבד בחוות דגים סמוך לנמל.
"עובדי הכלובים תפסו בזנב של הכריש וניסו להוציא אותו מהכלוב", הוא סיפר, "בנסיון להשתחרר העובד קיבל שריטה ביד, מדובר בטעות תפעול לא תקיפה. מדובר בחיית בר גדולה ולא צפויה, התקרבות יתר אליה ובטח נגיעה בה מטרידה אותה ובהחלט יכולה לסכן את האדם".