ראש הממשלה בנימין נתניהו השתתף היום (שישי) בפסגת המנהיגים בנושא האקלים שיזם נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, בה לקחו חלק כ-40 מנהיגים מרחבי העולם. נתניהו התייחס לצעדים שישראל נוקטת כדי להילחם בהתחממות הגלובלית, המונים בין היתר הפסקה מוחלטת של שרפת פחם עד 2025 והפיכת שליש מהחשמל בארץ למבוסס אנרגיה סולארית עד שנת 2030.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"אני מודה לנשיא ארצות הברית ג'ו ביידן ולצוותו על אירוח ועידת האקלים המקוונת שכולנו מייחסים לה חשיבות רבה", אמר נתניהו בפתח דבריו. "אני מכיר את הנשיא ביידן כ-40 שנים, ואני יודע עד כמה עמוקה המחויבות שלו לפעולה נחרצת בנושא האקלים. אנו, במדינת ישראל, שותפים מלאים למחויבות זו. התחייבתי להפחית את פליטת הפחמן הדו-חמצני ולהשלים בהצלחה את המעבר מדלקי מאובנים לאנרגיה מתחדשת בישראל עד שנת 2050".

"אני יכול לבשר שכבר השגנו התקדמות מרחיקת לכת בשני תחומים: הפחתה משמעותית בתלות שלנו בפחם, והגברה משמעותית של ייצור אנרגיה סולארית. בתחום הראשון, ישראל היא אחת המדינות המובילות בעולם בצמצום צריכת הפחם. אם לא תהיינה נסיבות בלתי צפויות, בתוך ארבע שנים מהיום – כלומר עד 2025 – לא תתבצע יותר שריפת פחם בישראל. בתחום השני, במהלך חמש השנים האחרונות הגדילה ישראל את תפוקת האנרגיה שמקורה בקרינת השמש מ-2% לכמעט 10%. הצבנו לעצמנו יעד שעד סוף העשור הנוכחי נפיק למעלה משליש מהחשמל שלנו באמצעות אנרגיה מתחדשת".

ג'ו ביידן (צילום: סאלי פאראג)
ג'ו ביידן, יזם ועידת אקלים מקוונת בנוכחות 40 מנהיגים מרחבי העולם|צילום: סאלי פאראג

נתניהו שיתף כי אתגר העומד בפני ישראל בדרך לפיתוח השימוש באנרגיה סולארית היא היכולת לאגור אותה: "מאות חברות סטארט-אפ ישראליות מתמקדות בפרויקט זה ובנושאים שקשורים בו. החברות הללו כבר קיבלו השקעות של מיליארדי דולרים, והן תקבלנה עוד. אני מאמין שהמדע הישראלי והיצירתיות הישראלית יאפשרו לנו לתרום את חלקנו למעבר העולמי לכלכלה נטולת פליטות של פחמן דו-חמצני".

ראש הממשלה התייחס גם לפעולות שישראל נוקטת גם בתחום המים, נוסף על מגזר האנרגיה. "השגנו פריצת דרך עולמית בפיתוח שיטות יעילות לניצול מים בחקלאות", אמר נתניהו בדבריו. "זאת, בעזרת המצאות חדשניות של טפטפות, מערכות של חקלאות הידרופונית ויישומים של בינה מלאכותית. ישראל נחשבת כמעצמה בכל הקשור לטיהור, למִחזור ולהתפלת מים. כ-93% ממי השפכים של ישראל מטוהרים, וכ-86% מהם ממוחזרים לשימוש בחקלאות".

נתניהו הדגיש את מרכזיותם של שיתופי הפעולה עם הידידות החדשות במפרץ בתחום האנרגיה המתחדשת: "חתמנו על הסכמי שלום עם איחוד האמירויות ובחריין, ויחד אנו מרחיבים את שיתוף הפעולה ההדדי. ובכן, לא רק שאנו פועלים לסיים את התלות בדלקי מאובנים ולמצוא פתרונות למשבר האקלים – אנו מרחיבים את מעגל השלום הישראלי-ערבי, וזוהי גם כן בשורה מצוינת לאזורנו ולעולם כולו".