סקר חדשות 12 שפורסם אתמול (שני) ב"מהדורה המרכזית" מעלה כי אם הבחירות לכנסת היו מתקיימות היום, הליכוד בראשות בנימין נתניהו היא המפלגה הגדולה בישראל. לפי הסקר, הליכוד מקבלת 25 מנדטים. המפלגה השנייה בגודלה היא המחנה הממלכתי בראשות בני גנץ, שמקבלת 17 מנדטים.
המפלגה השלישית בגודלה היא הדמוקרטים בראשות יאיר גולן, שזוכה ל-14 מנדטים, ואחריה יש עתיד בראשות יאיר לפיד עם 13 מנדטים בלבד. במקום החמישי מפלגת ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן עם 12 מנדטים.
בהמשך הרשימה: ש"ס בראשות אריה דרעי יציבה עם 9 מנדטים, יהדות התורה בראשות יצחק גולדקנופף עם 8 מנדטים עוצמה יהודית בראשות איתמר בן גביר שמקבלת 7 מנדטים, את הרשימה סוגרות שלוש מפלגות שמקבלות 5 מדנטים כל אחת - הציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ', חד"ש-תע"ל ורע"ם בראשות מנסור עבאס.
מתחת לאחוז החסימה ומפת הגושים
בל"ד בראשות סמי אבו שחאדה גם הפעם לא עוברת את אחוז החסימה כדי להיכנס לכנסת, עם 1.4%. הימין הממלכתי בראשות גדעון סער גם היא לא עוברת את אחוז החסימה ומקבלת סך הכול 1.3%.
מבחינת מפת הגושים, האופוזיציה נחלשת במנדט ומקבלת 66 מנדטים (כולל חד"ש-תע"ל) והקואליציה מקבלת 54 מנדטים.
מפלגת בנט - הראשונה בגודלה
לפי נתוני סקר חדשות 12, אם הבחירות לכנסת היו מתקיימות היום ורשימת המפלגות הייתה נותרת ללא שינוי מלבד כניסה של נפתלי בנט למערכת הפוליטית, מפלגתו של רה"מ לשעבר נפתלי בנט תזכה ל-23 מנדטים - מספר זהה של מנדטים תקבל גם הליכוד.
המפלגה השלישית היא הדמוקרטים בראשות יאיר גולן עם 12 מנדטים, ואחריה יש עתיד וש"ס עם 9 מנדטים. לאחר מכן המחנה הממלכתי בראשות בני גנץ, שנחלשת, ויהדות התורה בראשות יצחק גולדקונפף - כל אחת עם 8 מנדטים. ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן ועוצמה יהודית בראשות איתמר בן גביר זוכות כל אחת ל-7 מנדטים.
בהמשך הרשימה: חד"ש-תע"ל ורע"ם בראשות מנסור עבאס עם 5 מנדטים כל אחת. המפלגה הקטנה ביותר, עם 4 מנדטים - הציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ'.
במקרה שמפלגה בראשות נפתלי בנט רה"מ לשעבר תתמודד בבחירות, המפלגות בל"ד והימין הממלכתי נשארות מתחת לאחוז החסימה ולא נכנסות לכנסת. מבחינת מפת הגושים, האופוזיציה שכוללת מפלגה בראשות בנט, מקבלת 69 מנדטים. הקואליציה מנגד מקבלת 51 מנדטים.
גנץ או איזנקוט בראשות המחנה הממלכתי?
מהנתונים שעלו בסקר, במידה שהיו מתקיימות היום בחירות לכנסת, בהן בנט היה מתמודד, גדי איזנקוט יעמוד בראשות המחנה הממלכתי, ויתר המפלגות ללא שינוי, הליכוד היא עדיין המפלגה הגדולה ביותר עם 24 מנדטים. בנט עם 22 מנדטים, והמחנה הממלכתי בראשות איזנקוט עם 12 מנדטים - 4 יותר משקיבל גנץ.
בהמשך הרשימה ניצבת מפלגת הדמוקרטים עם 11 מנדטים, ואחריה יש עתיד וש"ס - כל אחת עם 9 מנדטים. בהמשך, יהדות התורה וישראל ביתנו עם 8 מנדטים ועוצמה יהודית עם 7 מנדטים. את הרשימה סוגרות חד"ש-תע"ל ורע"ם עם 5 מנדטים כל אחת.
מבחינת מפת הגושים, האופוזיציה מתחזקת ומובילה עם 72 מנדטים (כולל חד"ש-תע"ל) והקואליציה מקבלת 48 מנדטים בלבד.
הנשאלים השיבו: זה המועמד המתאים ביותר לתפקיד ראש הממשלה
עוד בדקנו בסקר מי המועמד המתאים ביותר לראשות הממשלה, אל מול רה"מ הנוכחי בנימין נתניהו.
בנימין נתניהו - 39%.
יאיר לפיד - 25%.
אף אחד מהם - 33%.
_______________
בנימין נתניהו - 37%.
בני גנץ - 27%.
אף אחד מהם - 29%.
______________
נפתלי בנט - 37%.
בנימין נתניהו - 36%.
אף אחד מהם - 21%.
בשאלה הזו, נתניהו מצמק את הפער של בנט לעומת הסקר הקודם. אז, בנט הוביל ב-5%.
על רקע העסקה שיצאה לדרך בחודש שעבר, בדקנו אם הנשאלים תומכים בביצוע השלב השני, שמשמעותה החזרת כל החטופים תמורת סיום המלחמה - כשחמאס נשאר בשלטון. רוב הנשאלים (61%) השיבו בעד. בקרב מצביעי הקואליציה - 39% תומכים במהלך. לעומת זאת, 26% השיבו שהם מתנגדים לשלב השני בעסקה, 46% בקרב מצביעי הקואליציה.
הציונים שנותן הציבור על ניהול המלחמה
500 ימים מאז מתקפת הפתע של חמאס שהובילה למלחמת "חרבות ברזל", בדקנו מה הציון שנותן הציבור על ניהול המלחמה לראש הממשלה וראשי מערכת הביטחון.
ראש הממשלה נתניהו: 61% סבורים שתפקודו סה"כ גרוע, לעומת 33% בלבד שסבורים שתפקודו סה"כ טוב.
הרמטכ"ל הרצי הלוי: 45% סבורים שתפקודו סה"כ גרוע, לעומת 43% שסבורים שתפקודו סה"כ טוב.
ראש השב"כ רונן בר: 46% סבורים שתפקודו סה"כ גרוע, לעומת 36% שסבורים שתפקודו סה"כ טוב.
ראש המוסד דדי ברנע: 33% סבורים שתפקודו סה"כ גרוע, לעומת 46% שסבורים שתפקודו סה"כ טוב.
שר הביטחון ישראל כ"ץ: 57% סבורים שתפקודו סה"כ גרוע, לעומת 30% שסבורים שתפקודו סה"כ טוב.
שר הביטחון לשעבר יואב גלנט, עד לסיום תפקידו: 47% סבורים שתפקודו במלחמה היה סה"כ גרוע, לעומת 43% שסבורים שתפקודו היה סה"כ טוב. בקרב מצביעי הקואליציה 56% השיבו שתפקודו היה גרוע.
הרוב השיב: זו מטרת המלחמה החשובה ביותר
בהתייחס לחשיבות מטרות המלחמה, רוב הנשאלים (68%) השיבו שהחזרת כל החטופים היא המטרה החשובה ביותר. מנגד, 24% מהנשאלים השיבו כי הכרעת חמאס שלטונית וצבאית - חשובה יותר. בין שתי המטרות, בקרב רוב מצביעי הקואליציה (47%) השיבו שהחזרת כל החטופים היא המטרה החשובה.
ועדת חקירה ממלכתית או ממשלתית?
עוד בדקנו בסקר מה הציבור חושב על הקמת ועדת חקירה ממלכתית למחדל 7 באוקטובר: 63% הביעו תמיכה בהקמת הוועדה, זאת לעומת 19% שסבורים שצריך להקים ועדת בדיקה ממשלתית, ו-5% שסבורים שאין צורך בוועדה כלשהי. בקרב מצביעי הקואליציה 42% בעד הקמת ועדת חקירה ממלכתית.
בנוגע לשאלה מי האחראי העיקרי למחדל 7 באוקטובר, הרוב השיבו "כולם באותה מידה", מבין האישים הבאים: ראש הממשלה, ראש השב"כ והרמטכ"ל.
ראש הממשלה בנימין נתניהו - 23% סבורים שהוא האחראי העיקרי.
ראש השב"כ רונן בר - 12%.
הרמטכ"ל הרצי הלוי - 8%.
כולם באותה מידה - 49%.
עורך הסקר: מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע.
מועד איסוף הנתונים: 17.2.2025
אוכלוסיית המחקר: מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגיל 18 ומעלה/
מספר המשיבים בפועל: 501
טעות הדגימה המרבית: 4.4%+
השיטה הסטטיסטית: הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות
שיטת הדגימה: דגימת שכבות ובתוך השכבות דגימה אקראית
אופן ביצוע הסקר: אינטרנטי + טלפוני.