47% מהציבור מתנגד לחוק הפטור מגיוס שמקדמת הממשלה - כך עולה מסקר שפרסמנו אמש (שישי) ב"אולפן שישי". לפי הסקר, נתניהו מוביל בפער די משמעותי במבחן ההתאמה לראשות הממשלה על גנץ ולפיד, אך מפסיד לבנט בפער קטן מאוד. בשאלה מי צריך להיות בראש הליכוד ביום שאחרי נתניהו, השר לוין זוכה לנתון הגבוה ביותר בקרב מצביעי הקואליציה.
סוגיית חוק הפטור מגיוס
לצד 47% מהציבור שמתנגדים לחוק שמקדמת הממשלה - ישנם 19% שתומכים בו, 21% שהשיבו שלא שמעו עליו ו-13% שענו כי אין להם עמדה בנושא. הנתון המעניין הוא שגם בקרב מצביעים המגדירים את עצמם ימין יש רוב נגד החוק.
בקרב אוכלוסייה זו, 37% מתנגדים לחוק, 24% תומכים, 24% ענו שלא שמעו עליו ו-15% השיבו שאין להם עמדה בנושא. הנתון הכללי משקף עלייה מסוימת בהתנגדות לחוק מאז הסקר האחרון, שנערך בסוף אוקטובר השנה. אז, בקרב כלל האוכלוסייה, 38% התנגדו, 15% תמכו, 31% ענו שלא שמעו על החוק ו-16% ענו שאין להם עמדה בנושא.
מבחן ההתאמה לראשות הממשלה
במבחן ההתאמה לראשות הממשלה בנט עדיין מוביל על נתניהו, אך לעומת הסקר הקודם הפער צומצם. 37% סבורים שבנט מתאים להיות ראש ממשלה יותר מנתניהו, ואילו 36% חושבים שנתניהו עדיף. היתר השיבו או "אף אחד מהם" או "לא יודע". בסקר הקודם ב-25 דצמבר, בנט קיבל 40% ואילו נתניהו 32%.
נתניהו ממשיך להוביל הפער יחסית משמעותי מול גנץ ולפיד. מול לפיד, 40% חשבו שנתניהו מתאים יותר לראשות ממשלה ואילו 24% סבורים שלפיד מתאים יותר. מול גנץ, 38% ענו שנתניהו מתאים יותר ו-28% השיבו שגנץ עדיף. גם מול גנץ וגם מול לפיד נתניהו הגדיל את הפער בהשוואה לסקר האחרון, אז לפיד קיבל 28% וגנץ קיבל 31%.
מה חושב הציבור על המרד של בן גביר?
59% מהמשיבים בסקר ענו שהם חושבים שעל נתניהו לפטר את בן גביר בעקבות המרד שלו השבוע בהצבעה על חוק הרווחים הכלואים, אז הצביעו הוא וסיעתו (מלבד אלמוג כהן) עם האופוזיציה. 24% חושבים שהוא לא צריך לפטרו, ואילו 17% ענו "לא יודע".
הנתון המעניין הוא שבקרב מצביעי הקואליציה יש קרב צמוד. 38% חושבים שעל נתניהו לפטר את בן גביר, ואילו 41% שנתניהו לא צריך לעשות זאת. 21% ממצביעי הקואליציה ענו "לא יודע". בקרב מצביעים המגדירים את עצמם ימין, 45% ענו שנתניהו צריך לפטר את בן גביר, 36% ענו שלא ו-19% השיבו "לא יודע".
שאלת יו"ר הליכוד ביום שאחרי נתניהו
בקרב מצביעי הקואליציה, שר המשפטים לוין קיבל את הנתון הגבוה ביותר כמי שצריך לעמוד בראש תנועת הליכוד ביום שאחרי נתניהו. 14% ממצביעי הקואליציה חושבים שזה צריך להיות לוין, אחריו ברקת עם 11%, אחריו שר הביטחון כ"ץ עם 10%, לאחר מכן גלנט עם 7%, סער קיבל 5%, ואדלשטיין, דיכטר ואלי כהן קיבלו 3%, אמיר אוחנה קיבל 2% ומירי רגב 0%. 16% סבורים שאיש מבין האישים הללו לא צריך לעמוד בראש תנועת הליכוד, ו-26% השיבו שאינם יודעים.
הנתון המעניין הוא שבקרב מצביעים המגדירים את עצמם ימין, גלנט עומד בראש יחד עם ברקת. השניים קיבלו 11% בקרב מצביעים המגדירים עצמם ימנים, אחריהם לוין עם 9%, אחריו כ"ץ עם 8%, סער, אדלשטיין ודיכטר עם 4%, אלי כהן ואמיר אוחנה עם 2% ומירי רגב 0%. 20% שאיש מבין האישים הללו לא צריך לעמוד בראש תנועת הליכוד, ו-25% השיבו שאינם יודעים.
שאלת הבחירות, ואינטרס נתניהו בפיטורי גלנט
באשר לסוגיית הקדמת הבחירות, 55% מהמשיבים בסקר השיבו שיש לקיים בחירות לכנסת "בהקדם האפשרי". 39% השיבו שעל הבחירות להתקיים במועד במקורי באוקטובר 2026, ו-6% ענו "לא יודע".
על השאלה מדוע נתניהו בחר לפטר את גלנט מתפקיד שר הביטחון, 48% מהציבור השיב שעשה זאת כדי לאפשר את העברת חוק הגיוס לחרדים. 40% השיבו שמדובר ב"סיבות ענייניות של חילוקי דעות על ניהול המלחמה", ו-12% ענו "לא יודע".
41% מהמשיבים ענו שהם סומכים על גלנט ולא על נתניהו שידאג לאינטרסים של המדינה. 33% ענו שהם סומכים על נתניהו ולא על גלנט שידאג לאינטרסים של המדינה. 19% ענו שאף אחד מהם, ו-7% השיבו "לא יודע".