שר הביטחון ישראל כ"ץ, שמונה במקומו של יואב גלנט שפוטר מתפקידו ואמש הכריז על פרישתו מהכנסת - תקף הבוקר (חמישי) חזיתית את קודמו והאשים אותו ב"שימוש פוליטי ציני" בנושא גיוס לצבא. 

"אין מקום לשימוש פוליטי ציני בנושא ערכי כמו הגיוס לצה"ל", מסר כ"ץ בהודעה שפרסם - ושבה לא התייחס לפרישתו של גלנט וגם לא נקב בשמו.

שר הביטחון, ישראל כ
ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון כ"ץ|צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

בהודעה נראה שכ"ץ למעשה מתחיל להכשיר את החוק החדש: "חוק הגיוס החדש יביא עם השלמתו למפנה היסטורי ולגיוס תוספת של עשרות אלפי חרדים לשירות משמעותי בצה"ל לראשונה מקום המדינה - לעומת המדיניות שיושמה לאחרונה, שנכשלה והביאה בפועל לירידה במספר המשרתים החרדים בצה"ל".

למתווה החוק עליו דיבר שר הביטחון אין עדיין נוסח ואינו נקבע באופן סופי אך נכנס לשלביו האחרונים וצפוי לעלות בוועדת החוץ והביטחון כבר ביום רביעי. עם זאת מסתמן כי הוא מתייחס ל-4,800 משרתים חרדים בשנה הראשונה. למעשה מדובר ב-1800 חרדים שכבר משרתים אליהם יצטרפו 3,000 נוספים. לאחר מכן המספר יעלה ל-5,700 בכל שנה. 

הכוונה היא להטיל לכאורה סנקציות כלכליות אישיות ומוסדיות. עם זאת החוק החדש מטיל קשיים במידה ותהיה אי-עמידה ביעדים, שכן אז יהיה קושי על מי להטיל את הסנקציות. החוק קובע מספר מסוים של מתגייסים ואינו מחייב גיוס לכולם - אם לא כולם מחויבי גיוס אז למעשה כולם יהיו פטורים.

דבריו של כ"ץ מגיעים לאחר התפטרותו של השר לשעבר גלנט מהכנסת אתמול. במהלך הודעתו על ההחלטה, הוא תקף בחריפות את חוק הגיוס אותו מקדמת הממשלה. "בחודשיים האחרונים נפל דבר - ממשלת ישראל בהובלת ראש הממשלה ושר הביטחון מאיצה חוק גיוס המנוגד לצורכי צה"ל ולביטחון מדינת ישראל", אמר גלנט. "הצעת החוק מיועדת להענקת פטור משירות צבאי למרבית צעירי המגזר החרדי. את זה לא אוכל לקבל, ולכך לא אוכל להיות שותף".

גלנט, שהודח מתפקידו כשר הביטחון בנובמבר האחרון, הדגיש כי ימשיך לדבוק בדרכה של תנועת הליכוד. "הייתי חייל צעיר במסלול ההכשרה לשייטת 13 כאשר הצבעתי לראשונה בחיי. בחרתי מח"ל, והפכתי שותף למהפך של בגין בשנת 1977", סיפר. "כחבר בתנועת הליכוד, אמשיך להיאבק על דרכה הלאומית, האידיאולוגית והציונית".