לאחר משא ומתן ממושך, גורם רשמי בישראל בישר הערב (רביעי) כי הושגו הסכמות בכל הנושאים מול חמאס, וכי הכרזה על עסקה צפויה להתקיים כבר הערב. שרים וח"כים מהקואליציה ומהאפוזיציה בירכו על ההסכם. מנגד, השר בצלאל סמוטריץ' הביע התנגדות נחרצת לעסקה. השר איתמר בן גביר טרם התייחס לחתימה על ההסכם.

שר הביטחון לשעבר חה"כ יואב גלנט עקץ את רה"מ בנימין נתניהו: "שמח שהפעם השיקול הלאומי והביטחוני גבר על האינטרס הפוליטי". לדבריו, "מדובר בהחלטה הנכונה - ערכית, מדינית ומוסרית. זו מטרת מלחמה מוצהרת. מצדיע לאלו ששילמו המחיר הכבד ובזכותם הגענו להסכם - הנופלים והנופלות במערכה, הפצועים והפצועות, לוחמי צה״ל ואנשי כוחות הביטחון, שהסתערו לנוכח פני האויב ולחמו בעוז".

שר התרבות והספורט מיקי זוהר בירך על העסקה: "זמן לפדיון שבויים והצלת נפשות. יחד עם חבריי, נצביע מחר בישיבת הממשלה על העסקה לשחרור אחינו ואחיותינו הנמקים בשבי חמאס המתועב. כיהודים מאמינים בני מאמינים, אין מצווה גדולה יותר מפדיון שבויים ואין דבר גדול יותר מהצלת נפשות". 

שר האוצר סמוטריץ' כינה את העסקה "רעה ומסוכנת לביטחון המדינה", והוסיף כי "לצד השמחה וההתרגשות הגדולה משובם של כל חטוף וחטופה, העסקה לוקחת לאחור הישגים רבים של המלחמה שבה חירפו את נפשם גיבורי העם הזה ותעלה לנו בדם רב חלילה. לא נשקוט".

"תנאי ברור להישארותנו בממשלה הוא ודאות מוחלטת לחזרה למלחמה בעוצמה רבה, בהיקף מלא ובתצורה חדשה עד הניצחון המלא על כל מרכיביו ובראשם השמדת חמאס והחזרת כל החטופים לביתם", כתב סמוטריץ'. "ביומיים האחרונים ראש הממשלה ואני מנהלים בעניין שיחות קדחתניות, הוא יודע מהן דרישותיה המפורטות של הציונות הדתית והכדור בידיים שלו".

ראש האופוזיציה יאיר לפיד מסר הצהרה: "מדינה שלמה לא נושמת הלילה, כולנו מחכים וכולנו מתפללים, אבל אנחנו לא יכולים עכשיו לעצור, והעסקה לא יכולה להיגמר בחלק הראשון שלה, אני מבטיח כמו שהבטחתי בעבר רשת ביטחון עד רגע האחרון, עד החטוף האחרון, כולם צריכים לחזור הביתה".

יו"ר יהדות התורה השר הבינוי והשיכון יצחק גולדקנופף הביע את תמיכתו בעסקה והוסיף כי "פיקוח נפש דוחה את כל התורה כולה. בנינו ובנותינו הנמקים במנהרות חמאס, זועקים אלינו ומבקשים על נפשם. בעזרת ה', אזכה לקיים מחר פעם נוספת את מצוות פדיון שבויים שאין גדולה ממנה, ולתמוך בעסקה".

יו"ר המחנה הממלכתי חה"כ בני גנץ הגיב על הבשורה, ומסר: "הלב שלי ושל כל עם ישראל, עם כל משפחות החטופים ברגעים האלו. אני מברך על ההגעה למתווה להשבת חטופינו. כפי שאמרתי, המחנה הממלכתי תגבה את המהלך ציבורית, ואם נידרש - גם פוליטית. עלינו לנצל את תקופת השלב הראשון במימוש המתווה להגעה להסדר שישיב את כל חטופינו, ולהפעיל לחץ מדיני להחלפת שלטון חמאס. זה אפשרי".

יו"ר הכנסת חה"כ אמיר אוחנה נפגש הערב עם משפחות חטופים ומשפחות שכולות, וסיפר כי "היום הוא יום מורכב מאוד עבורן, ועבור משפחות נוספות, שהמתווה הנוכחי לא ישיב באופן מיידי את אהוביהם. בייחוד הערב, חשוב לומר לכל המשפחות שמדינת ישראל מחויבת להשיב את כל החטופים, עד האחרון שבהם. היא לעולם לא תזנח את המחויבות הזאת".

גם באופוזיציה הביעו שמחה על העסקה. "התקווה הזאת שעולה על גדותיה עכשיו בכל אזרח בעם הזה היא האחדות לה אנחנו משוועים. רק שיחזרו כולם", כתבה חה"כ נעמה לזימי, שנאבקה עם משפחות החטופים מדי שבוע בהפגנות למען שחרורם. יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן מסר: "מחכים לחבק אותם בבית. את כולם". 

חה"כ אלון שוסטר מהמחנה הממלכתי, היה הראשון מהסיעה שהתייחס לעסקה שנחתמה. "מוטב מאוחר, מאוחר מדי. אנחנו נכנסים לימים רגישים במיוחד. המטרה העליונה ברורה - להשיב את כל החטופים הביתה. זוהי חובתנו האנושית, המוסרית והאסטרטגית", כתב.

חבר הכנסת מהליכוד אלי דלל כתב בחשבון ה-X שלו כי "העסקה הזו קשה, כואבת ומורכבת אך המציאות מחייבת אותנו להיות נאמנים לערכים הבסיסיים שעליהם קמה המדינה - דאגה לחיים, ביטחון אישי וסולידריות חברתית. זו לא סוגיה פוליטית, אלא מחויבות מוסרית".

חה"כ חנוך מילביצקי, הביע חשש מהעסקה, אך כתב: "הסכם הפסקת האש והחזרת חלק מהחטופים הוא כנראה עובדה מוגמרת. הלוואי וטעיתי בהערכות שלי לגביו. הלוואי".