שר המשפטים יריב לוין שלח אמש (שלישי) זימון לחברי הוועדה לבחירת שופטים, לקראת כינוסה של הוועדה בעוד שבוע. בסדר היום של הוועדה נכתב כי צפוי להיערך דיון "בהסתייגויות ביחס למועמדים השונים" - ובכך מתכוון לוין לאלפי ההסתייגויות שהוגשו נגד מ"מ נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ונגד השופט יוסף אלרון, שלוין מעוניין בבחירתו.
שר המשפטים ציין שיזמן לוועדה גורמים שהגישו הסתייגויות - מהלך חריג ויוצא דופן, שכן הוועדה נוהגת לדון בהסתייגויות לגופן ללא הבאת המסתייגים עצמם או גורמים חיצוניים. לא ברור כמה מסתייגים לוין מתכוון לזמן. לפחות 2,800 הסתייגויות הוגשו, כשלגבי חלקן לא ברור מי עומד מאחוריהן ואם הן אמיתיות או "פיקטיביות". בין המסתייגים גם חה"כ ויו"ר ועדת חוק חוקה ומשפט, שמחה רוטמן, וכן פרופ' טליה איינהורן.
בפעם האחרונה שהתכנסה הוועדה, לוין ביקש להשמיע את דעתם של השניים בתור מומחים נגד השיטה הקיימת לבחירת נשיא לבית המשפט העליון - שיטת הסניוריטי - לפי העיקרון שהתפקיד ניתן לשופט הוותיק ביותר. כיום מדובר בשופט עמית. השופטים שנכחו בוועדה נטשו בתגובה, עד שהמומחים שזימן לוין יצאו מהמקום. הם הסבירו את עזיבתם בטענה שדיון על הסניוריטי מציב אותם בניגוד עניינים.
לוין מכנס את הוועדה על רקע הוראת בג"ץ מלפני שבועיים וחצי, לפיה יש להעלות להצבעה את מינוי נשיא בית המשפט העליון עד ל-16.1, לאחר שנמנע מלעשות זאת במשך שנה ושלושה חודשים. לאחר פסיקת בג"ץ הודיע לוין בתגובה כי הוא מחזיר את קידום המהפכה המשפטית לסדר היום. בוועדה שתתקיים בשבוע הבא לא צפוי להעלות לוין להצבעה את זהות נשיא בית המשפט העליון, ולמעשה נראה שהוא מבקש לקנות זמן ולדחוק את השופטים לרגע האחרון - עד לדד-ליין שניתן לו להעלות להצבעה את זהות הנשיא.
לוין נמנע מלעשות זאת משום שישנו רוב בוועדה למ"מ נשיא בית המשפט העליון עמית, הוותיק שבשופטי העליון. לוין ניסה להציע פשרה שתכרוך את בחירת הנשיא בבחירת שופטים ספיציפיים שהציע לעליון, מהלך שהשופטים מסרבים לו.
השר לא הסתיר את סלידתו מהצו שניתן לו מבג"ץ וטען שהוא מהווה "השתלטות כוחנית" על הוועדה לבחירת שופטים. עוד טען השר שהצו הוא "המשך ישיר לדרך המינויים הפסולה במערכת המשפט". לוין הוסיף: "נשיא בית המשפט העליון שמתמנה באופן כוחני ופסול, מדרדר לשפל עמוק עוד יותר את האמון הפוחת בבית המשפט. לא אוכל לעבוד עם נשיא שמונה באופן בלתי חוקי בידי חבריו, ושאינו לגיטימי בעיני ציבור עצום".