שר החקלאות וראש השב"כ לשעבר אבי דיכטר (הליכוד), העביר ביקורת על ההתבטאויות הקשות שמופנות לעבר ראש השב"כ מצד שרים בממשלה. בריאיון שהעניק הערב (שלישי) למהדורה המוקדמת, אמר דיכטר: "זה עוול לנו לפני שזה עוול לראש השב"כ. מאז 7 באוקוטובר גם ראש השב"כ וגם הרמטכ"ל עושים עבודת קודש". על השאלה אם יש לפטרו השיב: "ממש לא". על הצעדים והקריאות נגד היועמ"שית, שגם מגיעים מהממשלה שבה הוא שר, אמר: "זה לא עניין של מה בכך".

עוד אמר דיכטר כי בממשלה ישנן לא מעט התבטאויות, מלא מעט שרים כנגד פקידי ציבור דוגמת הרמטכ"ל וראש השב"כ: "אני חושב שאנחנו, השרים, שומעים את זה, וגם ראש הממשלה שומע את זה בקבינט - והייתי אומר שלא כל ההתבטאויות האלה מכבדות את מי שאומר אותן, ובוודאי לא את מי שנפגע מהן".

דיכטר, ראש השב"כ לשעבר, נשאל על האמירות הקשות שהשמיעו בימים האחרונים חברי ממשלה על התנהלות השב"כ בעניין חקירתו של אלי פלדשטיין, והשיב: "השב"כ, הוא גוף מקצועי. הייתי ראש שב"כ, גם כשראש הממשלה בתקופתי אמר לי שהוא מבקש לחקור נושא מסוים הייתי אומר לו - ׳אדוני ראש הממשלה אני מקבל ממך הנחיה לחקור, אני לא מקבל ממל הנחיה איך לחקור׳, האיך זה מונח מקצועי בסמכותו ובאחריותו של ראש השב"כ".

עוד אמר דיכטר בנושא כי הוא לא מכיר את פרטי החקירה לעומק: "אני מכיר את הנהלים ואת ההליך ואיך זה מתבצע. אי אפשר להחזיק אדם במעצר לאורך ימים בלי להביא אותו בפני שופט. במקרה הזה ראינו שלוש ערכאות שיפוט, עד העליון, שאישררו את עמדת המשטרה, הפרקליטות והשב"כ. אני חושב שכשאתה בונה מערכות שלטוניות לאכיפת חוק, אתה מוכרח לסמוך עליהן - אחרת אתה הולך לאיבוד".

ראש השב
"האמירות נגד ראש השב"כ - עוול בשבילנו לפני שזה עוול בשבילו", השר דיכטר|צילום: פלאש 90

על רקע האמירות נגד היועצת המשפטית לממשלה, וקריאות שרים במששלה לפטר אותה, אמר השר דיכטר: "הביקורת בתוך הממשלה היא נוקבת מאוד. לפעמים גם אנשי מקצוע בסביבתה מרימים גבה מאמירות או החלטות שלה. אני חושב שטוב יעשה מוסד הייעוץ המשפטי לממשלה אם יעצור ויבצע בדק בית, וישאל את עצמו אם הוא הולך בנתיב הנכון וממלא את תפקידו בכל מה שקשור לסייע לממשלה למלא את תפקידה באופן חוקי".

עם זאת הדגיש דיכטר כי הוא "לא זוכר בהיסטוריה של מדינת ישראל שהדיחו יועמ"ש. "המתח שקיים היום יהיה חייב להתפתח לכיוון מסוים - או לפרישתה בהחלטה שלה, או למהלך שישפר את העבודה בין היועמ"שית לבין הממשלה והשרים".

על הפרסומים בנוגע להסדר מול חיזבאללה אמר דיכטר נחרצות: "האופטימיות לגבי הסכם בצפון שגויה. צריך להמשיך לכתוש את חיזבאללה". לדבריו, הנציג האמריקני הוכשטיין מגיע ללבנון - במקביל לנציגים איראנים שמגיעים גם כן לסוריה וללבנון. "הם מגיעים לעניות דעתי לבלום כל מהלך של הגעה להסדר בלבנון, מכיוון שיש להם אינטרס עליון שהמלחמה בין ישראל לחיזבאללה תימשך".