בעת כינוס הוועדה לבחירת שופטים בקריית הממשלה היום (חמישי) בתל אביב, שלושת שופטי העליון, יצאו באמצע הדיון במחאה על זימון המומחים השמרנים בידי השר לוין לישיבה. שלושת השופטים שנכחו בדיון הינם ממלא מקום נשיא העליון השופט יצחק עמית, השופט נעם סולברג והשופטת דפנה ברק-ארז. הדיון על בחירת נשיא לבית המשפט העליון הסתיים ללא הצבעה.

שופט בית המשפט העליון נעם סולברג (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
שופט בית המשפט העליון נעם סולברג|צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
דפנה ברק ארז (צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90)
השופט דפנה ברק ארז|צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90

הוועדה לבחירת שופטים דחתה ברוב של 6 מול 3 את הצעת לוין לשדר לציבור את הדיון במינוי נשיא לעליון. בתגובה אמר לוין: "ההצבעה הצפויה של השופטים, נציגי לשכת עורכי הדין ונציגת האופוזיציה נגד שידור דיוני הוועדה לבחירת שופטים לא הפתיעה איש. מדובר בעוד הוכחה לכך שגם הם מבינים שהליך הבחירה פסול מיסודו, ולכן הם מתעקשים לנהל אותו במחשכים".

"הם מנסים למנוע מהציבור לראות את האמת ולהיחשף לפרטים על ההליך ועל המועמדים", הוסיף. "הם רוצים למנוע דיון ציבורי שקוף על התאמת המועמדים לתפקיד. יש להם באמת מה להסתיר. הרבה מה להסתיר.  כב׳ השופטים, עורכי הדין ונציגת האופוזיציה בוועדה - אתם באמת חושבים שתוכלו להמשיך להסתיר את האמת לאורך זמן?"

לפני הדיון נמסר מהשופטים ללוין ולשאר חברי הוועדה מכתב בו נטען שהוועדה אינה מזמנת גורמים חיצוניים לישיבותיה וכי "כך היה מאז ומתמיד, ועמדתנו היא שאין לשנות מסדרי דיון אלה". 

עוד נמסר במכתב מהשופטים לחברי הוועדה כי "נוהג זה מתיישב עם העובדה שכלל דיוני הוועדה מתקיימים על בסיס חומרים כתובים, ועל בסיס ההנחה שהחברים מתכוננים באופן ראוי לישיבות. היא אף מתחייבת מהצורך לעשות שימוש יעיל בזמן הדיונים של הוועדה, שעל שולחנה נושאים רבים".

באשר להצעתו של לוין לשידור דיוני הוועדה, כתבו השופטים: "עמדתנו היא כי אין מקום לשידור חי של דיוני
הוועדה בשל החשש מפגיעה בפרטיות ומאפקט מצנן".