יו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן, הצהיר בריאיון נרחב אמש (שבת) ל"פגוש את העיתונות" באופן חד-משמעי כי לא יציע לשר הביטחון המפוטר יואב גלנט מקום ברשימתו לכנסת. "ממש לא. אני חושב שהוא לא מתאים", אמר ליברמן. לדבריו, הסיבה שרה"מ נתניהו פיטר את גלנט היא רק סוגיית חוק ההשתמטות. "זה לא עניין של שר הביטחון, אלא חוק ההשתמטות. נתניהו רוצה לשרוד בכל מחיר, ומוכן להקריב את הביטחון בשביל לשמור על הקואליציה ועל השלטון".
בהתייחסו למצב הביטחוני מול איראן דחה ליברמן בתקיפות את הטענות כי ישראל הנחיתה מכה על המשטר בטהראן. "מה שכרגע אני רואה זה שאנחנו במלחמת התשה מול האיראנים, מול חמאס, מול חיזבאללה", אמר. לדבריו, "מול איראן צריך להבין – זו מדינה פי 80 משטח ישראל, פי 9.5 באוכלוסייה. אנחנו לא בנויים למלחמת התשה. אתה חייב לתת שם לא מכה פרופורציונלית, אלא מכה מוחצת".
ליברמן הדגיש כי ישראל מסוגלת לחסל את תוכנית הגרעין האיראנית באופן עצמאי, והוסיף: "חייבים להכריע את איראן, ולחסל את תוכנית הגרעין שלהם. יודעים איך לעשות את זה. אנחנו מסוגלים לבד. אי אפשר לחכות אפילו דקה. אם אין איראן – אין חיזבאללה, אין חמאס, אין ג'יהאד איסלאמי ואין חות'ים".
בנוגע לשאלת ראשות הממשלה העתידית, נמנע ליברמן מלנקוב בשם מועמד מועדף והדגיש את חשיבות המטרה המשותפת. "קודם כל צריך להוריד את הממשלה הזאת. מי שהביא מספיק מנדטים, ומצד שני תהיה לו יכולת להרכיב 61", אמר. הוא ציין כי בקואליציה הקודמת "ידענו להתעלות מעל אמביציות אישיות" והזכיר כי "מי שהיה ראש ממשלה לא היה זה שהביא הכי הרבה מנדטים, בלשון המעטה".
באשר לאפשרות של ריצה משותפת עם גורמים נוספים בימין, כמו נפתלי בנט, אמר ליברמן כי "יש לי רק סדר עדיפויות אחד – איך מורידים את הממשלה. איך מביאים מקסימום מנדטים. אם ריצה משותפת תראה שאנחנו מביאים יותר מנדטים נרוץ ביחד".
ליברמן הדגיש כי המטרה העיקרית היא להקים ממשלה שתהיה מחויבת ל"גיוס לכולם - יהודים, מוסלמים, נוצרים", והסביר: "לא כולם יהיו בסיירת מטכ"ל, אבל יש מחסור עצום בכוח אדם – גם במשטרה, גם כבאות, גם בשירות בתי הסוהר, גם ברפואת חירום".
יו"ר ישראל ביתנו התייחס גם לשיתוף הפעולה המתהווה באופוזיציה, כולל עם יאיר גולן. "קיבלתי הרבה הערות, אתה יושב עם יאיר גולן", אמר, והוסיף: "אנחנו יכולים לקחת דוגמה. בדרום לבנון נלחמים שכם אל שכם – קיבוצניק ומתנחל, דתי, חילוני, עולה חדש, צבר, דרוזי. כולם ביחד. כשזה מגיע לביטחון – אתה חייב להתעלות מעל הכול".
השר אמסלם על פיטורי גלנט: "זה הגיע למצב של חוסר אמון מוחלט בינו לבין רה"מ"
השר דודי אמסלם התייחס אמש בראיון ל"פגוש את העיתונות" לפיטוריו של שר הביטחון יואב גלנט, והציג עמדה נחרצת בנושא. לדבריו, למרות הקשר האישי החזק והחיבה שהוא רוחש לגלנט, המצב הגיע לנקודת חוסר אמון מוחלט בין שר הביטחון לבין ראש הממשלה נתניהו. "ברגע שיש יחסים מסוג זה – לטובת עם ישראל צריך להיפרד", אמר אמסלם, והדגיש כי מדובר במשבר אמון הדדי שהתפתח לאורך השנה וחצי האחרונות.
בתגובה לטענות שהועלו כי גלנט פוטר בשל אישורו ל-7,000 צווי גיוס לצעירים חרדים ולחץ קואליציוני, הכחיש אמסלם בתוקף קשר ישיר: "זו לא הסוגיה שבגינה פוטר יואב גלנט". לדבריו, הבעיה העיקרית הייתה בהתנהלות התקשורתית, כאשר במשך כמעט שנה התקיימו מסיבות עיתונאים נפרדות של שר הביטחון ואחריהן של ראש הממשלה. "מי שבעצם מדברר את עמדת הממשלה – זו עמדת ראש הממשלה. צריך להבין את זה", הדגיש אמסלם.
בהתייחסו לסוגיית גיוס החרדים, הציג אמסלם עמדה מורכבת. מצד אחד, הוא טען כי "מי שלא לומד בישיבה צריך לשרת בצבא או שירות לאומי", והחיל זאת גם על המגזר הערבי. מצד שני, הוא מתח ביקורת על מה שהוא רואה כצביעות בשיח הציבורי: "יש עשרות אלפי משתמטים היום בתל אביב והסביבה והמרכז, שכבר הצבא חייל אותם ועשה אותם לוחמים – והם מתחמקים וכמעט לא שירתו יום אחד במילואים". לדבריו, יש לטפל תחילה ב-"30, 40, 50 אלף" אנשים שהצבא יכול להכשיר מיד.
בריאיון התייחס אמסלם גם לסוגיית ההדלפות מהקבינט, והביע זעם על מה שהוא רואה כאכיפה בררנית בנושא. הוא סיפר כי נדהם כאשר התפרסם מידע על דיון בקבינט בנוגע לחיסול מנהיג חיזבאללה נסראללה, וטען כי זו "אולי ההדלפה הכי חמורה שהייתה אי פעם בצה"ל". לדבריו, בעוד שבמקרה זה לא ננקטו צעדים משמעותיים, בפרשיות אחרות הקשורות לראש הממשלה נתניהו מופעלים כל האמצעים החקירתיים האפשריים.
במהלך הריאיון אמסלם התייחס גם לדוח מבקר המדינה שפורסם השבוע, המותח ביקורת על המשרד לשיתוף פעולה אזורי שבראשו הוא עומד. בתגובה לממצאים המצביעים על הוצאות תפעול גבוהות ביחס לתקציב הפעילות, הודה אמסלם כי מדובר בסוגיה ראויה לבחינה, והוסיף כי אינו פוסל את האפשרות לסגור את המשרד.