המערכת הפוליטית סוערת מאתמול (חמישי) בעקבות החלטת היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מארה והפרקליטות, להנחות את המשטרה לפתוח בחקירה בעקבות תחקיר "עובדה" על שרה נתניהו. השר לביטחון לאומי בן גביר ושר המשפטים תקפו את היועמ"שית.
מה העלה תחקיר "עובדה"?
לפי התחקיר, שרה נתניהו שלחה הוראה לחני בליוויס ביולי 2019, אחרי שפורסמו פרטים מעדותה של הדס קליין במשטרה. נתניהו כתבה לה כי "צריך לצאת על הדס קליין, המזכירה של ארנון מילצ'ן שמשמיצה אותנו כבר שנים. משקרת, מלכלכת. מנוולת".
מה הלאה?
ייתכן והחוקרים יבקשו מ"עובדה" את החומרים עליהם התבסס התחקיר, ולא מן הנמנע שיבקשו ממשפחתה של חני את מכשיר הטלפון שלה שמכיל את החומרים הרלוונטיים לחקירה.
האם שרה נתניהו תיחקר באזהרה?
ההערכה היא שרעיית רה"מ לכל הפחות תזומן למשטרה כדי לתת עדות, וייתכן שגם תיחקר באזהרה.
מה החשד?
החשד לפי היועמ"שית ופרקליט המדינה הוא הטרדת עד ושיבוש מהלכי משפט. מדובר על עבירות עם התיישנות, אך מכיוון ומהתחקיר ניתן להסיק כי נתניהו ככל הנראה לא פעלה לבדה - לא בטוח שההתיישנות רלוונטית לחקירה הזאת. בנוסף, ייתכן והחקירה תעלה פרטים חדשים, על מעשים שלא נחשפו בתחקיר ושבוצעו בשנים מאוחרות יותר, ואז לא בטוח שהם יעלו בגדר תקופת ההתיישנות.
התגובות במערכת הפוליטית
החלטתם של היועמ"שית ושל פרקליט המדינה עוררה זעם בקואליציה וטענות לאכיפה בררנית. השר בן גביר כתב ברשת X: "מדהים שלמרות שהיועמ"שית לא עוצרת באדום, וממשיכה לרדוף את שרי הממשלה, וכעת את אשת ראש הממשלה - נושא חוסר האמון מול היועמ"שית לא עולה בישיבת הממשלה הקרובה בתירוצים שונים ומשונים".
מדהים שלמרות שהיועמ"שית לא עוצרת באדום, וממשיכה לרדוף את שרי הממשלה, וכעת את אשת ראש הממשלה נושא חוסר האמון מול היועמשית לא עולה בישיבת הממשלה הקרובה בתירוצים שונים ומשונים. מי שרודפת את שרי הממשלה ומשפחותיהם באופן פוליטי, לא יכולה להמשיך לכהן כיועצת המשפטית לממשלה - חבל שיש עדין…
— איתמר בן גביר (@itamarbengvir) December 26, 2024
השר קרא לפיטורי בהרב-מיארה: "מי שרודפת את שרי הממשלה ומשפחותיהם באופן פוליטי, לא יכולה להמשיך לכהן כיועצת המשפטית לממשלה - חבל שיש עדיין מי שטומן את ראשו בחול ומסרב להבין זאת".
שר המשפטים יריב לוין האשים את היועצת והפרקליטות באכיפה בררנית: "בעוד אזרחי ישראל מצפים לכך שמי שאיים על מפכ"ל המשטרה או קרא לסרבנות יוזמן לחקירה, היועצת ופרקליט המדינה עסוקים בכלל בפתיחת חקירות בעקבות רכילויות בטלוויזיה - אכיפה בררנית היא פשע!".
יו"ר הקואליציה אופיר כץ "החמיא" ליועמ"שית על זריזותה: "פחות משבוע, איזו זריזות היועמ"שית!. ככה זה כשמדובר בנתניהו ומשפחתו. אני עדיין מחכה מאפריל 2022 שהיא תענה לפניותיי לפתוח בחקירה נגד איימן עודה שהסית נגד שוטרים בשומר חומות".
גם חה"כ מהליכוד משה סעדה האשים את היועצת בהאשמות דומות: "יועמ"שית שאינה אוכפת עבירות חמורות כמו קריאות לסרבנות בעיצומה של מלחמה והסתה פרועה ואיומים לפגוע בראש הממשלה - מפגינה אכיפת יתר דווקא כלפי אשת ראש הממשלה ומזדרזת להודיע על הצורך בחקירה".
יועמ״שית שאינה אוכפת עבירות חמורות כמו קריאות לסרבנות בעיצומה של מלחמה והסתה פרועה ואיומים לפגוע בראש הממשלה - מפגינה אכיפת יתר דווקא כלפי אשת ראש הממשלה ומזדרזת להודיע על הצורך בחקירה.
— משה סעדה (@MosheSaada1) December 26, 2024
האם זו לא אכיפה בררנית?
האם לאזרחי ישראל לא מגיע שיויון בפני החוק?
שרי ממשלת ישראל למה אתם…
חה"כ אביחי בוארון מהליכוד איים בפיטורי היועצת: "ההליך להעברתך מתפקידך החל. בכפוף לשימוע, ולאחר שתינתן חוות הדעת של הוועדה המקצועית, נאלץ להיפרד משירותך".
חה"כ נעמה לזימי, שיזמה את הפנייה ליועמ"שית, כתבה ברשת X: "תודה לכל האזרחים הרבים ששלחו תלונות למשטרה בנושא, לא נרפה עד שהצדק יעשה, עד שישראל תצא מלפיתת החנק של המשפחה הזאת ומכונת הרעל שסביבה".