סקר חדשות 12 שפורסם אמש (רביעי) ב"מהדורה המרכזית" מעלה כי אם הבחירות לכנסת היו מתקיימות היום, הליכוד בראשות בנימין נתניהו היא המפלגה הגדולה בישראל. לפי הסקר, הליכוד נחלשת בשני מנדטים לעומת סקר קודם, ומקבלת 23 מנדטים. המפלגה השנייה בגודלה היא המחנה הממלכתי בראשות בני גנץ שנשארת עם 19 מנדטים.
המפלגה השלישית בגודלה היא יש עתיד בראשות יאיר לפיד שזוכה ל-15 מנדטים, ואחריה ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן עם 14 מנדטים, הדמוקרטים (העבודה מרצ) בראשות יאיר גולן עם 11 מנדטים, וש"ס בראשות אריה דרעי שזוכה ל-9 מנדטים.
בהמשך הרשימה: עוצמה יהודית בראשות איתמר בן גביר שמקבלת 8 מנדטים, יהדות התורה בראשות יצחק גולדקנופף עם 7 מנדטים, ורע"ם בראשות מנסור עבאס וחד"ש-תע"ל עם 5 מנדטים כל אחת. בתחתית הרשימה - הציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ' שלראשונה אחרי חודשים עוברת את אחוז החסימה עם 4 מנדטים.
מתחת לאחוז החסימה ומפת הגושים
בל"ד בראשות סמי אבו שחאדה גם הפעם לא עוברת את אחוז החסימה כדי להיכנס לכנסת, אך קרובה אליו ומקבלת 3%. הימין הממלכתי בראשות גדעון סער גם היא לא עוברת את אחוז החסימה ומקבלת 0.6%.
מבחינת מפת הגושים, האופוזיציה מקבלת 69 מנדטים (כולל חד"ש-תע"ל) והקואליציה מקבלת 51 מנדטים.
מפלגת בנט - השנייה בגודלה
לפי נתוני סקר חדשות 12, אם הבחירות לכנסת היו מתקיימות היום ורשימת המפלגות הייתה נותרת ללא שינוי מלבד כניסה של נפתלי בנט למערכת הפוליטית, הליכוד היא עדיין המפלגה הגדולה בישראל ומקבלת 22 מנדטים.
המפלגה השנייה בגודלה היא מפלגה חדשה בראשות נפתלי בנט שזוכה ל-21 מנדטים, מנדט אחד פחות מהליכוד. המפלגה השלישית היא המחנה הממלכתי שנחתכת ומקבלת 12 מנדטים בלבד, והמפלגה הרביעית היא יש עתיד שמקבלת 11 מנדטים.
בהמשך הרשימה: ישראל ביתנו והדמוקרטים (העבודה מרצ) שזוכות כל אחת ל-10 מנדטים, ש"ס שזוכה ל-9 מנדטים, עוצמה יהודית שמקבלת 8 מנדטים ויהדות התורה עם 7 מנדטים. בתחתית - חד"ש-תע"ל ורע"ם שזוכות כל אחת ל-5 מנדטים.
במקרה שמפלגה בראשות רה"מ לשעבר תתמודד בבחירות, המפלגות בל"ד, הציונות הדתית והימין הממלכתי נשארות מתחת לאחוז החסימה ולא נכנסות לכנסת. מבחינת מפת הגושים, האופוזיציה שכוללת מפלגה בראשות בנט, מקבלת 74 מנדטים. הקואליציה מנגד מקבלת 46 מנדטים.
ההתאמה לראשות הממשלה: בנט מנצח את נתניהו שמוביל על גנץ, לפיד ואיזנקוט
בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה, בין בנימין נתניהו ליאיר לפיד מוביל נתניהו עם התאמה של 39% לעומת לפיד שזוכה להתאמה של 28%. 29% מהמשיבים ענו שאף אחד מבין השניים מתאים לתפקיד, ו-4% השיבו "לא יודע".
בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה, בין בנימין נתניהו לבני גנץ מוביל נתניהו עם התאמה של 36% לעומת גנץ שזוכה להתאמה של 31%. 27% השיבו שאף אחד מבין השניים לא מתאים לתפקיד, ו-5% השיבו "לא יודע".
בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה, בין בנימין נתניהו לנפתלי בנט, מוביל בנט עם התאמה של 40% לעומת נתניהו שזוכה להתאמה של 32%. 22% השיבו שאף אחד מבין השניים לא מתאים לתפקיד, ו-5% השיבו "לא יודע".
בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה, בין בנימין נתניהו לגדי איזנקוט מוביל נתניהו עם התאמה של 37% לעומת איזנקוט שזוכה להתאמה של 31%. 26% השיבו שאף אחד מבין השניים לא מתאים לתפקיד, ו-6% השיבו "לא יודע".
עורך הסקר: מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע
מועד איסוף הנתונים: 25.12.2024
אוכלוסיית המחקר: מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגיל 18 ומעלה
מספר המשיבים בפועל: 501
טעות הדגימה המרבית: 4.4%+
השיטה הסטטיסטית: הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות
שיטת הדגימה: דגימת שכבות ובתוך השכבות דגימה אקראית
אופן ביצוע הסקר: אינטרנטי + טלפוני