על רקע הדיווחים כי רה"מ בנימין נתניהו שוקל לפטר את שר הביטחון יואב גלנט ובצל הקריאות לפיטורי היועמ"שית גלי בהרב-מיארה, בארגוני המחאה נערכים ל"ליל גלנט 2" ול"ליל בהרב-מיארה 1". לפני כשלושה ימים נפתחו קבוצות בוואטסאפ שכותרתן "נערכים לליל גלנט 2", ויותר מ-115 אלף כבר חברים בהן.
"הייתה כוונה ויש כוונה לפטר את גלנט והייתה כוונה ויש כוונה לפטר את בהרב-מיארה", טען היום (חמישי) בשיחה עם N12 יאיא פינק, אחד ממובילי המחאה. אמש דיווחנו ב"מהדורה המרכזית" על פיצוץ במגעים בין רה"מ נתניהו ובין יו"ר הימין הממלכתי גדעון סער לגבי כניסתו של האחרון לממשלה, אולם בקבוצות המחאה נערכים לאפשרות שגלנט יוחלף.
"בניגוד לעבר כשלא היינו בטוחים בזה, אנחנו ציבור הרבה יותר ערני ומעורב. אנחנו צריכים להתכונן לימי פקודה ולבנות תשתיות ארוכות-טווח, וברגע שהאפשרות ההזויה של פיטורי שר הביטחון בתוך כדי מלחמה ופיטורי היועמ"שית נמצאים על הפרק, אנחנו מתכוננים", טוען פינק.
לדברי פינק, בצל המלחמה, "יש הרבה שיוצאים למחות אבל זה לא כמו מה שהיה לפני שנה. מה שקורה בימים האחרונים, אלה קבוצות בוואטסאפ שפתחתי בלי שקל של מימון מקודם ושום דבר, וכ-120 אלף איש נכנסו אליהן בתוך שלושה ימים. זה מראה שהציבור הישראלי ערני ולא רוצה לוותר לא על הביטחון ולא על הדמוקרטיה".
אז מה המטרה? ביום פקודה כשגלנט יפוטר, אנשים ייצאו לרחוב? "כן. אנחנו מאמנים את השריר הזה, שאנשים יהיו בדקת קריאה בכל יישוב ויישוב וגם ברמה הארצית. המטרה היא ש'ליל גלנט 2' או 'ליל בהרב-מיארה 1' ייראה לכל הפחות בגודל של 'ליל גלנט 1' ושהוא יהיה גם יותר ארוך-טווח. זה לא לבוא לשעתיים וזה נגמר, אלא לבוא ולהבהיר שיש קווים אדומים. יכול להיות שמחר יחליטו בממשלה שלא לציית לפקודת בג"ץ וזה יהיה הטריגר. אנחנו מתכוננים ליום פקודה. היעד שלנו הוא להגיע ל-200 אלף איש בקבוצות ואטסאפ, וכל אחד יודע להביא עוד שניים או שלושה אנשים, אז המטרה שלנו היא שסביב חצי מיליון אנשים יהיו בתוך חצי שעה ברחובות".
אמש קיימו מארגני המחאה מפגש מקוון בזום ובו שאלו אם אנחנו בדרך ל"ליל גלנט 2". באירוע שהיה פתוח לצפייה גם ברשתות החברתיות וביוטיוב, צפו אלפים, ובין המשתתפים היו גם שר הביטחון לשעבר משה (בוגי) יעלון ודורית בייניש, לשעבר נשיאת בית המשפט העליון, שטענה כי המהפכה המשפטית לא באמת נבלמה.
"היו שתי תוכניות אב לממשלה הנוכחית: חוקי ההשתמטות וההפיכה המשטרית", אומר פינק בעקבות המפגש. "הצלחנו לבלום את ההפיכה הגדולה שתוכננה והצלחנו לבלום את חוקי ההשתמטות, אבל עכשיו הם עוברים לשיטת הסלמי ולשיטת ה'לא מצייתים' לשלטון החוק. הם מנסים לקדם עכשיו את ההפיכה המשטרית בדרכים אחרות, היא לא עברה. אם נשיאת העליון לשעבר אומרת בזום שהממשלה עבריינית, אלה מילים חמורות מאוד שמגיעות בעקבות מעשים חמורים מאוד. בשביל זה הישראלים צריכים להתעורר".
יאיא פינק ואחרים כמו נועה חסידוב שמובילים את הקבוצות, מזוהים עם מפלגת העבודה. פינק מוקם שמיני ברשימת המפלגה לכנסת ה-25 (ולא נכנס) וחסידוב נבחרה ב-2020 ליו"ר "העבודה הצעירה", תנועת הצעירים של המפלגה. נשאלת השאלה - למה זה לא עוד פורום או התארגנות של מפלגת העבודה? "אני לא עובד במפלגת העבודה וגם נועה לא, ואנחנו בשנה וחצי האחרונות יחד עם ארגונים נוספים ומובילי מחאה נוספים מנסים לעשות את כל מה שאנחנו יכולים כדי שישראל תישאר מדינה דמוקרטית".
"יש בקבוצות אנשים מכל הסוגים, הגוונים והמינים וזה הגיוני לגמרי שעם שרוצים לשנות את אופי המדינה שלו, מתעורר לחיים, זה תפקיד האזרחים במדינה דמוקרטית. התמודדתי במפלגת העבודה ואני מגן על גלנט לא כי הוא בדעות שלי. מעולם לא הצבעתי לו ואני גם לא אצביע לו, וגדעון סער הוא שמינה את בהרב-מיארה. זה לא מה שמעניין כרגע, מבחינתנו זה להציל את מדינת ישראל".