השר בני גנץ העביר בימים האחרונים רשימה של דרישות לראש הממשלה בנימין נתניהו ולמל"ל, שכוללת שבע נקודות קריטיות להמשך המלחמה - בהן הוא מבקש לדון ולקדם החלטה. לטענתו של גנץ, נתניהו נמנע מלעשות זאת משיקולים פוליטיים, למרות שההחלטות דרושות לניהול הלחימה, לחיים בעורף ולעיצוב המציאות ברצועה.

הרשימה כוללת את השאלה בדבר מעבר רפיח וציר פילדלפי - מה ייעשה עם המעבר, ומה המנגנון שימנע את המשך ההברחות. זאת, כשהשיחות עם מצרים נמשכות אבל טרם התקבלה החלטה ישראלית לאן מתקדמים. העמידה ביעדי המלחמה ככלל עלתה גם היא: התהייה אם יש צורך להגדירן מחדש, בעיקר בהקשר של החטופים.

תכנון "היום שאחרי" עדיין לא הושלם. בין היתר סוגיות חלוקת הסיוע ההומניטרי וניהול החיים האזרחיים באמצעות מנגנון בין-לאומי או אחר – טרם הוכרעו. גם החזרת תושבי העוטף לבתיהם, כולל דיון בדרישת ראשי הרשויות וסקר היענות באוכלוסייה, עדיין לא בוצעו. בצפון, המצב דומה כשהדיון עם ראשי הרשויות שם נדחה כבר פעמיים.

גם הדד-ליין למאמצים המדיניים להסכם בצפון עדיין לא נקבע. חלק מהנושאים כלל לא נדונו, חלקם נדונו באופן שטחי וכולם לא בשלבי החלטה. גנץ ואיזנקוט דחפו להחלטות בסוגיות הללו והצטרפו להתרעות של הרמטכ"ל הרצי הלוי ושר הביטחון יואב גלנט, לפיהן הישגי המלחמה ייראו אחרת אם לא נתקדם להחלטות מדיניות.

ההחלטות שלא מתקבלות (צילום: פלאש 90)
"שבע נקודות קריטיות"|צילום: פלאש 90
ההחלטות שלא מתקבלות (צילום: פלאש 90)
ההחלטות שגנץ ביקש לקדם|צילום: פלאש 90

"השבנו לפנייתו של השר גנץ כי ראש הממשלה נתניהו לא מתכוון לשנות את יעדי המלחמה או להתפשר על פחות מניצחון מוחלט", נמסר מטעם לשכת ראש הממשלה. "יעדי המלחמה מוכרים היטב לשר גנץ ולכל החברי הקבינט, בראשם חיסול החמאס, שחרור חטופינו והבטחה שעזה לעולם לא תהווה איום על ישראל. ראש הממשלה נתניהו לא מתכוון להתפשר על יעדים אלו ועומד על כך שהם יושגו במלואם".

ישיבת הקבינט בפיקוד הדרום, בנוכחות השליח האמריקני

מוקדם יותר היום קבינט המלחמה ערך ישיבה בפיקוד דרום, בהשתתפות דיוויד סטרפילד, השליח המיוחד של ארה"ב לנושאים הומניטריים במזרח התיכון. סטרפילד נפגש עם נתניהו וגלנט, על רקע ההבטחה שהעביר ראש הממשלה לנשיא ארה"ב ביידן כי 150 משאיות של קמח ייכנסו לרצועה.

הביקור של השליח האמריקני הוא חלק מהמאמצים להפעיל על ישראל לחץ לעמוד בכל המחויבות ההומניטרית שלה לגבי הרצועה. בנוסף, האמריקנים העבירו בימים האחרונים מסרים לישראל שהם מצפים לראות את כספי הסיוע נכנסים לרשות, וגם את הכנסת הפועלים.