תקווה חדשה-הימין הממלכתי של גדעון סער קיימה הערב (שלישי) כנס פעילים בת"א לסיכום מסע הבחירות לרשויות המקומיות. בנאומו בכנס התייחס יו"ר המפלגה גדעון סער למלחמה ול"צורך הלאומי" ופירק את המחנה הממלכתי. גנץ הגיב: "תודה ובהצלחה". בהמשך להודעת סער, ועדת כנסת תתכנס כבר מחר בערב אחרי ההצבעה על התקציב לאשר את הפיצול מהמחנה הממלכתי. 

"אני מכבד את ידידי, נציגי המחנה הממלכתי בקבינט המלחמה, אך לצערי הם אינם מבטאים בו את הקול, העמדות והדגשים שאני הייתי מביא לשם. לכן, בשמכם, אני מביע פה את דרישתנו להצטרף לקבינט המלחמה ולהיות חלק מההשפעה על המדיניות", אמר.

 

השר גדעון סער (צילום: רענן כהן)
השר גדעון סער|צילום: רענן כהן

השר סער הודיע על החלטתו והחלטת חברי הכנסת של המפלגה לסיים את השותפות עם מפלגת כחול לבן ועל פנייתם ליו"ר ועדת הכנסת כדי להקים מחדש לאלתר את סיעת תקווה חדשה-הימין הממלכתי בכנסת כסיעה עצמאית, שתבטא באופן מובהק את תפיסת העולם הלאומית ממלכתית, כך לדבריו.

"קולנו, קולו של הימין הממלכתי חיוני היום יותר מאי פעם. ישראל היום זקוקה לחלופה של ימין ממלכתי. אם אנחנו לא נוביל זאת - איני רואה מישהו אחר שיוכל לעשות זאת. לכן הגעתי להחלטה: לאחר התייעצות ועל דעת חברי לסיים את השותפות עם מפלגת כחול לבן ולהקים מחדש לאלתר את סיעת תקווה חדשה - הימין הממלכתי בכנסת כסיעה עצמאית שתבטא באופן צלול את תפיסת העולם הלאומית ממלכתית שלנו".

"אני מודה לבני וגדי ולחברים האחרים על תקופת העבודה המשותפת ומאמין שעוד יבואו ימים בהם נשתף פעולה בעתיד כשתי מסגרות פוליטיות נפרדות. מרגע זה בכוונתי לפעול ולצרף אלינו כוחות פוליטיים נוספים שיובילו לגיבוש חלופה, ואני מדגיש חלופה של כוח פוליטי חזק של ימין ממלכתי, כפי שציבור רחב מייחל שיקרה".

מסיבת עיתונאים: איזנקוט מצטרף למפלגת המחנה הממלכתי (צילום: n12)
גנץ, סער ואיזנקוט ביום החתימה על "המחנה הממלכתי"|צילום: n12

השר סער הודה לשרים בני גנץ וגדי איזנקוט וליתר חברי סיעת המחנ"מ על תקופת העבודה המשותפת והביע תקווה לשיתוף פעולה בין שתי המפלגות בעתיד כשתי מסגרות פוליטיות נפרדות. השר סער הדגיש את כוונתו לפעול לצרף למפלגה כוחות נוספים ולהוביל גיבוש של חלופה של ימין ממלכתי, "כפי שרבים בציבור מייחלים שיקרה".

סער הדגיש כי את התיקון הפוליטי הנדרש בישראל יש להוביל ימינה מהמרכז בהתחשב גם באתגרים הלאומיים. השר סער אמר כי ישראל נכנסת לתקופה ארוכה אותה כינה "מלחמת העצמאות השנייה" שבה תחזור החברה הישראלית להיות חברה במאבק.