רס"ן ש', קצין אמ"ן, הודיע שלא יתייצב למילואים אחרי שירות פעיל של קרוב לעשור בחיל המודיעין בתפקידים שונים, חלקם אסטרטגיים. כשהתקשר שלשום (שלישי) ש' למפקדו, יממה לאחר שהחוק לביטול עילת הסבירות אושר בכנסת, ובישר לו על החלטתו להפסיק להתייצב - קיבל זאת המפקד לדבריו דווקא בהבנה: "זה אט אט מחלחל לדור הצעיר, שהבינו את ההחלטה שלי בצער רב".

מאז שהשתחרר מצה"ל, ש' הוא קצין מילואים פעיל שהשתתף כמעט בכל סבב לחימה. לדבריו הוא אינו היחיד שבחר להפסיק להתייצב, והוא יודע על "עשרות רבות" של משרתי מילואים שמשרתים בתפקידים מסווגים דומים שקיבלו את אותה ההחלטה. לדבריו, השיחה שלו למפקד שבה הודיע על כך לא הייתה לא פשוטה: "הטלפון הזה היה כרוך בכאב פיזי ממשי, כי זה סותר את כל מה שגדלתי עליו".

רס
רס"ן ש', קצין אמ"ן שהודיע שלא יתייצב למילואים|צילום: חדשות 12

על הטענות שמופנות כלפי מי שהודיע כי יפסיק להתייצב, ובמיוחד כלפי מי שמחזיקים בתפקידי מפתח דוגמת אנשי סיירות, מודיעין וטייסים ומשתמשים בעמדה שלהם כמנוף לחץ על הממשלה, אמר ש': "דווקא בגלל שאנחנו מחזיקים בידע מסוים, ומחזיקים בתחושת מחויבות הרבה יותר עמוקה - זה צריך לשקף כמה המצב חמור שזו הדרך שבה אנחנו בוחרים".

את הטענות והביקורת יש לתפיסתו להעביר על מקבלי ההחלטות: "אנחנו במצב שבו אנחנו נואשים, לו היה לי כלי אחר אפקטיבי הייתי משתמש בו, ואל תגידו לי עוד 4 שנים יש בחירות, כי מי יודע איפה נהיה בזמן הזה. אני שומע את נשיא המדינה אומר שהאחריות היא על ראש הממשלה ועל הממשלה כולה. אני שומע את הקריאות שלו לאנשי המילואים לשקול את הדברים ואני מבין את המצוקה שזה מכניס אליה, אני מרגיש את המצוקה הזאת בעצמי. אבל את הטענות האלה צריך להפנות למי שאחראי על הסיטואציה ושיכול לקבל החלטות - לא אלינו".