פרסום ראשון: כ-400 אנשי צוות אוויר במילואים, ממובילי אי-ההתייצבות, קיימו אתמול (רביעי) מפגש במרכז הארץ - בניסיון להיערך לצעדים הבאים של הממשלה בנוגע למהפכה המשפטית. אל הפגישה הוזמנו שתי דמויות משמעותיות, הרב יעקב שפירא שעומד בראש ישיבת מרכז הרב ועיתונאי הניו יורק טיימס תום פרידמן. עוד נכח בפגישה פרופ' שחר ליפשיץ מבר אילן, שנתן להם ניתוח משפטי ופוליטי של המצב.
השלושה הגיעו למפגש כדי להציג את השקפותיהם ביחס לחקיקה – ולמחאה. הרב יעקב שפירא הסביר בדבריו את תמיכתו במהפכה המשפטית. העיתונאי האמריקני תום פרידמן הציג להם ניתוח של המצב בישראל כפי שהוא תופס אותו. עוד התייחס ליחסים בין ישראל לארה"ב, וההשפעה של החקיקה על הקשר בין וושינגטון לירושלים.
גורם שנכח בפגישה אמר שמארגני המחאה נראו נחושים והדגישו שלא יעברו בשתיקה על חקיקה חד-צדדית, או "תרגילים של נתניהו". לדבריו, במחאה משרטטים קו מאוד ברור לפיו אם ראש הממשלה יקדם חקיקה שלא בהסכמה רחבה, יפעלו להרחבת המחאה ומשרתים נוספים יודיעו על אי-התייצבות.
לקראת מתווה חד-צדדי?
אתמול ראש הממשלה נתניהו ושר המשפטים לוין נועדו בניסיון לקדם מתווה חדש וחד-צדדי למהפכה המשפטית. על השולחן הונחו כמה אפשרויות, אחת מהן היא שילוב בין המתווה שנבחן מול יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ ובית הנשיא, שכולל שינוי ברוב הדרוש בוועדה לבחירת שופטים, כך שלשר לוין תהיה זכות וטו בוועדה הקיימת.
לפי ההצעה החדשה שנבחנת, לבחירת נשיא בית המשפט העליון יידרשו 7 קולות מתוך ה-9 שבוועדה, במקום שיטת הסניוריטי הנהוגה כיום. בנוסף על כך, רוב דומה יידרש למינוי שופטים בערכאות הנמוכות. כך, ללוין יהיה וטו לא רק על בחירת שופטי עליון כמו המצב היום – אלא גם על שאר השופטים שבוחרת הוועדה, כולל נשיא העליון.