מחאת אנשי המילואים מחריפה כששני תתי-אלופים במילואים בחיל האוויר הודיעו שלא יתייצבו לשירות. "לא להיות חלק מהגנת המדינה הוא משהו שלא העליתי בדעתי שייתכן אי פעם", כתב למפקדיו תא"ל במיל' שלי גוטמן, מפקד בסיס חצרים לשעבר. גם תא"ל אמנון עין דר, ששימש ראש להק האוויר עד לפני שלוש שנים, הודיע כי לא יתייצב לשירות מילואים.

"נקלענו למצב בלתי אפשרי באשמת ממשלת ישראל", כתב תא"ל גוטמן למפקדיו. "מעולם עד כה, במצבים הביטחוניים הרגישים ביותר, לא פקפקתי בהחלטות ממשלה כלשהי, בין אם היה מדובר בממשלת ימין או שמאל. לא עוד!". הוא הוסיף: "הממשלה הנוכחית מנתצת לרסיסים את המערכת הערכית עליה נשענתי ביציאה להגנה על הבית".

תא
תא"ל במילואים אמנון עין דר|צילום: אתר חיל האוויר

גוטמן המשיך: "הממשלה מסירה מעצמה את כל האיזונים והבלמים בתהליכי קבלת ההחלטות בדרך לשינוי משטרי בישראל". הוא טען כי החקיקה לביטול עילת הסבירות תגרום ל"חציית הסף" ותהפוך את ישראל למדינה דיקטטורית. "איני יכול לעמוד מנגד", חתם, "ההיסטוריה תשפוט".

מחאת אנשי חיל האוויר

אתמול הודיעו 160 מפקדי תאי שליטה ב"בור" של חיל האוויר למפקדיהם כי הם מפסיקים את התנדבותם לשירות מילואים. "אנו אומרים בזאת שאיננו מוכנים למלא את המשימות המוטלות עלינו תחת משטר בו יסודות הדמוקרטיה נרמסים ברגל גסה", תקפו המתנדבים. "על כן, בלב כבד, אנחנו מודיעים בזאת על הפסקה מיידית של התנדבותנו לשירות מילואים".

בעקבות ההודעה, בחיל האוויר החלו להיערך לאפשרות שגם טייסים מבצעיים יסרבו להתייצב לשירות ובשל כך יצטרכו להתאים את משימות החיל. מפקד חיל האוויר, האלוף תומר בר, הוציא הודעה חריגה אחרי פרסום מודעת אנשי החיל. "האחריות המוטלת עלינו לא השתנתה", כתב למפקדים, "קראו לאנשי המילואים להמשיך להתייצב".