הדיון ההיסטורי בבג"ץ בעתירות לביטול עילת הסבירות יערך ביום שלישי הקרוב. עם זאת, מחלוקת התפתחה בין השופטים עוד לפני ההכרעה בעתירות. שופטי ההרכב היו חלוקים בשאלה אם להסכים לבקשת דחיית מועד הדיון שהגישה הממשלה. בשיחת ועידה שנערכה בין השופטים הצטרפו לאגף השמרני בתמיכה בדחייה גם שופטים נוספים, בהם וילנר וכנראה גם המשנה לנשיאה פוגלמן.
המחלוקת התפתחה סביב בקשת הדחייה השנייה שהגישה הממשלה, בה נטען כי יהיה קושי להשיב לעמדת היועמ"שית בסד הזמנים שניתן לעורכי הדין הפרטיים של הממשלה. "בהינתן ההרכב המורחב שנקבע ונוכח אילוצי היומן לא ניתן להיעתר לבקשה לדחיית הדיון", הבהירו השופטים בהחלטתם. עם זאת, הם נתנו לממשלה זמן נוסף לניסוח תשובתה.
הרכב השופטים, שכולל את כל 15 שופטי בית המשפט העליון, קיים שיחת ועידה בנוגע לבקשת הדחייה. לאגף השמרני, שתמך באישור הבקשה, הצטרפו גם השופטת וילנר והמשנה לנשיאה פוגלמן. הם חזרו בהם אחרי שהנשיאה חיות קשרה בין מועד הדיון למועד פרישתה הצפוי החודש הבא.
מבית המשפט העליון נמסר בתגובה: "כבכל בקשה התקיימה גם בעניין זה התייעצות בין השופטים וההחלטה שניתנה פה אחד מדברת בעד עצמה".
רוטמן תקף, זה סדר הזמנים לדיון
שופטי בית המשפט העליון פרסמו מוקדם יותר היום את מתכונת הדיון בעתירות לביטול עילת הסבירות. עורך הדין שמייצג את הממשלה, אילן בומבך, ונציג היועצת המשפטית לממשלה, יטענו עד 60 דקות כל אחד. בשל ריבוי העותרים, חלקם יטענו עד 25 דקות וחלקם יקבלו 10 דקות בלבד להציג את עמדתם.
בתגובה על החלטת השופטים, עורך הדין בומבך, שמייצג את הממשלה, ביקש שיוענק לו זמן נוסף בדיון - שלוש שעות במקום שעה לפרוס את טיעוניו, ושעה נוספת במקום רבע שעה, בה ישיב לטענות העותרים. עוד ביקש בומבך לקבוע מועד דיון נוסף לעתירות, בתחילת חודש אוקטובר.
בתוך כך, יו"ר ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת, שמחה רוטמן, הגיש לבג"ץ את תשובתו לעתירות נגד ביטול עילת הסבירות. "בית המשפט נעדר סמכות לערוך ביקורת שיפוטית על חוקי יסוד", טען רוטמן באמצעות עורך דינו, "כל ביקורת שכזו תהיה מנוגדת להצהרת האמונים של שופטי ישראל".