רגע לפני הדיונים שיערכו במסגרת הבג"ץ ההיסטורי על החוק לביטול עילת הסבירות, ובראי המגעים לפשרה שהספיקו כבר להתפוצץ מאז - ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר כי רוצה להגיע להסכמות, ואילו חה"כ בני גנץ אמר כי הקריאה של נתניהו נועדה למשוך זמן והיא "רק ספין".
בסקר שפרסמנו אמש (שישי) ב"אולפן שישי" ונערך בידי מנו גבע ומכון מדגם בשיתוף Ipanel שאלנו את הציבור, למי אתם מאמינים יותר? 51% מהנשאלים העידו כי הם מאמינים לגנץ, 33% לנתניהו, 16% אמרו כי לא יודעים. שאלנו את הנסקרים מה לדעתם מניע את נציגי הציבור - טובתם האישית או טובת המדינה? 60% מהנשאלים העידו כי טובתו האישית של נתניהו היא שמניעה אותו, לעומת 34% שאמרו כי טובת המדינה עומדת בראש מעייניו.
מתווה הפשרה - סיקור נרחב ב-N12:
- גנץ על מתווה הפשרה: "אין עם מי לדבר"
- הרצוג בקריאה לראשי המפלגות: "די, נמאס. קבלו אחריות"
- המגעים והפגישות מאחורי הקלעים: החרדים דוחפים להסכמות
- מה נכתב במסמך שגובש בין נציגי נתניהו לנשיא?
44% מהציבור העידו כי טובתו האישית של יו"ר האופוזיציה לפיד היא שמניעה אותו, לעומת 37% שהעידו כי טובת הציבור. חה"כ בני גנץ הוא היחיד מבין המנהיגים שנבחנו שביחס אליו המגמה מתהפכת - כאשר 55% מהציבור חושבים שהוא שם את טובת המדינה לפני טובתו האישית, בניגוד ל-26% בלבד שחושבים כי טובתו האישית ניצבת קודם לכן. את אותו השאלה שאלנו גם את מצביעי הליכוד ש-31% מתוכם גורסים כי נתניהו מעדיף את טובתו האישית, ו-64% מעידים כי הוא מעדיף את טובת המדינה.
את השאלה הבאה שבחנו, כלל לא היה צורך לבחון במדינה מתוקנת, אך הממשלה המכהנת הפכה אותה לסוגיה שניצבת במרכזה של מחלוקת. האם לדעתך הממשלה והכנסת חייבות לקיים את פסיקת בג"ץ? 49% מהנשאלים אמרו כי יש לקיים את הפסיקה, ו-29% העידו כי אין חובה כזו. בקרב מצביעי הליכוד - 43% שגורסים כי אין לקיים את הפסיקה, ו-29% - פחות משליש אומרים שחובה לקיים את הפסיקה.